У Харкові почнуть вмикати опалення - кому першими дадуть тепло

Дитячі садочки, школи, університети, лікарні та поліклініки вже тиждень підключають до теплопостачання

Опалення у харківських житлових будинках почне з'являтися вже з 14 жовтня. Підключення відбуватиметься не одночасно. Про те, хто першим отримає тепло у помешканнях, розповіли у пресслужбі Харківської мерії.

Деталі щодо проведення заходів із підключення будинків до теплопостачання пояснив очільник технічної складової КП "Харківські теплові мережі" Євген Куракін. За його словами, повний цикл подачі тепла харків'янам відбуватиметься протягом двох тижнів. Попри те, що середньодобова температура ще не опустилася до 8 градусів, що є підставою до початку опалювального сезону, було прийняте рішення розпочати його вже зараз. Це зроблено задля того, аби встигнути полагодити несправності та аварійні ситуації, від яких ніхто не застрахований, і які відбуваються із кожним початком подачі тепла.

Євген Куракін розповів, що першими отримають тепло мешканці невисоких будинків,  у яких по 2-3 поверхи. Наступним етапом включатимуть опалення у 5-9-поверхівках. Останніми отримають тепло жителі "висоток", у яких по 12-16 поверхів. Всього початок опалювального сезону передбачає 5 етапів.

Під час пуску тепла спеціалісти мають пройти усі будинки та випустити повітря з батарей. Технічний директор розповів, що всього у місті близько 8 тисяч будинків. Для того, аби їх усі обійти, були сформовані бригади, у яких, окрім працівників ХТС, працюватимуть також представники Харківського водоканалу.

Очільник технічного підрозділу пообіцяв, що до того часу, коли температура у Харкові опуститься до низьких позначок, у будинках усіх харків'ян вже працюватиме центральне опалення.

Також Євген Куракін розповів, що з 6 жовтня ХТС почали опалювати дитячі садочки, школи, лікарні та поліклініки.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що один з харківських операторів теплопостачання поскаржився на дії Міськради. За словами директора, через те, що мерія зобов'язала не підвищувати тарифи на гарячу воду та опалення для населення, різниця між реальною вартістю поставлення цих комунальних послуг споживачам від зафіксованої сильно відрізняється. Міськрада має покривати цю різницю, але не робить цього.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися