У Харкові тролейбуси та трамваї можуть відключити від електроенергії

Підприємство, що розподіляє електричну енергію на контактні лінії для електротранспорту заборгувало "Харківобленерго" майже 17 мільйонів гривень

Харківське комунальне підприємство "Міськелектротранссервіс", яке забезпечує функціонування усього громадського електротранспорту у місті, може залишитися без електроенергії за борги перед Обленерго. Про це стало відомо з відповіді установи на позовну заяву "Харківобленерго", опубліковану у телеграм-каналі "ХХ".

Зараз Харківобленерго хоче стягнути з комунального підприємства 16 551 783 гривень, які заборговані за послуги з розподілу електричної енергії за листопад - грудень минулого року та квітень - травень 2021 року.

З відповідним позовом до КП "Міськелектротранссервіс", АТ "Харківобленерго" звернулося до господарського суду Харківської області.

У відповіді КП йдеться про те, що свій борг підприємство повністю визнає та пояснює причини ситуації, що склалася.

Відповідно до ЄДРП, одним з видів діяльності "Міськелектротранссервіс" є розподілення електроенергії, тобто забезпечення електропостачанням усього електротранспорту міста. Як комунальне підприємство, за електричну енергію воно розраховується коштами міського бюджету відповідно до існуючих договорів.

У відповіді йдеться, що причиною заборгованості підприємства перед "Харківобленерго" є неперерахування відповідних коштів міськрадою.

Також у КП зазначили, що платити заборгованість вони можуть лише з коштів, які були перераховані міськрадою за цільовим призначенням "за використану електроенергію", інші кошти для цих цілей вони використовувати не мають права.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у харківській Рогані погрожують відключити опалення через те, що оператор постачання тепла та гарячої води не отримує коштів на відшкодування різниці між реальними цінами на постачання цих послуг споживачам та економічно обґрунтованими.



Джерело: https://t.me/hueviykharkov

Лена

15 жовтня 2021, 14:11

А кондуктора и дальше кладут себе деньги в карман и ещё меня поражают люди , которые платят и не берут талоны на проезд.

ЗЗЗ

14 жовтня 2021, 15:00

Активист, ихнему "кодлу" нельзя не платить.. Они же вымрут нищебродами.. Ps. Их просто нужно перевешать..))

Активист

14 жовтня 2021, 13:45

17 миллионов грв.долга электротранспорту и транспорт в Харькове станет а люди пойдут пешком. Или вообще не смогут попасть ни на работу ни на рынки ни в больницы. 17 млн. это около 645 тыс.$. А зарплата Коболева и его замов около 2-3 млн.$ в месяц.Выходит если ихнему кодлу не платить месяц-другой зарплату то Харьков минимум год может возить всех харьковчан и не переживать.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися