На Харківщині в електричках подорожчав проїзд: озвучено нові ціни

Тарифи зросли на 12%

На заміських маршрутах Південної залізниці вперше практично за рік підвищили ціни на проїзд. Про це повідомляє видання KHARKIV Today, посилаючись на слова прессекретаря Південної залізниці.

За інформацією джерела, ціни на проїзд в електричках стали вищими в середньому на 12%. Востаннє підвищення тарифів відбувалося на початку цього року.

Як розповіла прессекретар Південної залізниці, ціна проїзду на мінімальну відстань – від 1 до 5 кілометрів – становить 12 гривень. Тобто вартість зросла на одну гривню. А ціна проїзду на максимальну відстань – від 251 до 300 км – відтепер складає 58 гривень замість 52 гривень, що пасажири платили раніше.

Зазначається, що підвищення вартості проїзду пов'язане зі збитковістю пасажирських приміських перевезень і необґрунтовано низькими тарифами.

Тут ви зможете ознайомитися з оновленими цінами.

picture

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" інформував читачів про те, що "Укрзалізниця" запустила додатковий потяг із Харкова на свята. Загалом шлях від початкової до кінцевої точки займає 23 години. Докладніше про розклад і ціни читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що у Харківській області у міських автобусах підвищили ціни на проїзд. Перевізники зазначають, що через підвищення ціни метану до 37 гривень вони стабільно зазнають збитків. Варто зазначити, що у попередньому тарифі 2018 року було закладено вартість метану у 19 гривень. Так, із 11 жовтня вартість проїзду становить 10 гривень. При цьому для пенсіонерів та інвалідів 3 групи ціна становитиме 7 гривень, а для дітей від 7 до 14 років  лише 3 гривні. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися