"Патрульні побили подружжя": у Харкові на власника клубу, який штурмувала поліція, чекає кримінальна справа

Директора звинувачують у порушення карантинного законодавства, а у соцмережах стверджують що це поліцейська помста

Нацполіція повідомила про підозру власнику нічного клубу за порушення карантинних обмежень, зараз йому обирають запобіжний захід. Про це свідчить інформація, розміщена відділом комунікації поліції Харківської області.

"19 лютого до чергової частини Харківського районного управління № 2  надійшло повідомлення про роботу нічного клубу по проспекту Московському в нічний час, що є порушенням санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам, визначених постановою Кабінету міністрів України", - повідомляють у Нацполіції.

Ці відомості були офіційно включені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 325 ККУ: порушення санітарних норм та правил щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням.

Почалося розслідування, був встановлений власник закладу, були опитані свідки, забрані докази роботи нічного клубу всупереч заборонам законодавства.

На цій підставі слідчі Харківського районного управління поліції №2 скерували обвинувальний акт до Московського районного суду м. Харкова відносно директора закладу.

Після отримання санкції, у неділю 28 лютого поліцейські провели обшук у нічному клубі, про це більш детально розповідали "Коментарі".

Під час візиту правоохоронців відвідувачі були без засобів індивідуального захисту та поводили себе агресивно по відношенню до дій працівників поліції. Поліцейські виявили у приміщенні близько 100 осіб, серед них - 11 неповнолітніх.

Поліцейськими було вилучено музичну та світлотехніку, термінал для розрахунку та ноутбук. Було допитано 11 осіб, 20 людям вручені повістки для допиту у якості свідків. Під час рейду було складено 18 постанов за порушення карантину.

У соцмережах відвідувачі нічного клубу дуже обурені забороною йому працювати та діями поліціянтів. Деякі користувачі відкрито звинувачують керівника Московського відділу Нацполіції у тому, що він вимагав "відкати" від власників клубу, а коли ті не погодилися спеціально організував "облаву", аби зруйнувати бізнес. Ці дописи ретранслює на своїх сторінках у соцмережах сам нічний заклад, погоджуючись із ними.

Один з дописувачів навіть розповів історію, у якій фігурують власники цього нічного клубу, яких нібито рік тому затримали працівники патрульної поліції та побили, після чого на правоохоронців була скерована заява до ДБР та відділ безпеки Нацполіції. Користувач вважає, що переслідування клубу через карантинні порушення пов'язане із цією історією.

Нагадаємо, що у Харкові діють карантинні обмеження, які забороняють роботу нічних клубів, дискотек та розважальних закладів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися