На Харківщині екс-заступник керівника Нацполіції вкрав 850 тисяч гривень на фіктивному ремонті автівок

Високопосадовець та його підлеглий підробляли акти виконаних робіт та перераховували державні кошти підставній фірмі

Двоє поліцейських: колишній заступник начальника ГУ Нацполіції в Харківській області та провідний інженер одного з відділів того ж управління звинувачуються у розкраданні державних коштів. Про це повідомляє прес-служба Державного Бюро Розслідувань.

Протягом 2018 року зловмисники систематично перераховували бюджетні кошти одному з підрядних підприємств за фіктивний ремонт та сервісне обслуговування службового автотранспорту.

Обвинувачуваний інженер погоджував акти виконаних робіт та передавав їх на підпис керівнику, хоч знав, що жодні роботи не виконувалися.

"У результаті неправомірних дій правоохоронців відбулася розтрата бюджетних коштів на суму понад 850 000 гривень", - йдеться у повідомленні.

Колишніх поліцейських звинувачують за ч.5 ст. 191 Кримінального Кодексу України: розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому в особливо великих розмірах.

Злочинцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років та заборони працювати на деяких посадах на термін до 3 років, а також конфіскації майна.

Досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Харкові комунальники уклали угоду щодо прибирання сміття з фірмою, яка раніше розкрадала державні кошти, а тепер просто змінила назву.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися