МВС знає та мовчить: п'яний водій, що влаштував смертельне ДТП, їздив з підробною довідкою про психічний стан

Медичну довідку про дозвіл на керування авто студенту видала організація, яка безліч разів фігурувала у кримінальних розслідуваннях за підробку документів

У лютому Харківський апеляційний суд відмовив в оскарженні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваного у подвійній смертельній аварії Дмитра Габишева, через численні обтяжуючі обставини, про які розповіли у "Справжній варті".

21 жовтня 2020 року трапилася ДТП на трасі Київ-Харків-Довжанський. У результаті зіткнення ЗАЗ та Toyota Land Cruiser загинули начальник 32-ї пожежно-рятувальної частини Харкова Дмитро Азарєнков і його 15-річна дочка Анастасія. Зіткнення відбулося через те, що позашляховик, за кермом якого був 19-тирічний Дмитро Габишев, виїхав на зустрічну смугу. Габишев та його 21-річний пасажир обидва перебували у нетверезому стані.

Під час слідства було виявлено, що права на управління транспортним засобом Габишеву були видані з порушеннями, адже він для їх оформлення надав фальшиву медичну довідку.

picture

Довідку, яку студент використав при отриманні прав, видало ТОВ "Медичний центр "Виталонг", який вже неодноразово був фігурантом розслідувань обставин різних ДТП в різних регіонах України. Наприклад у Ковелі водій, який також оформлював медичну довідку у "МЦ "Виталонг", збив насмерть велосипедиста на зустрічній смузі.

Під час попередніх розслідувань був виявлений факт того, що сама організація зареєстрована у місті Вишневе Київської області, втім, видає довідки людям у різних регіонах країни.

picture

Подібні схеми з отримання фальшивих довідок - не дивина, і таких структур, які не проводять медкомісії, але видають довідки багато.

Нещодавно у Харкові трапився скандал, коли журналісти в одній з таких структур отримали підробні номери президента Зеленського, медичну довідку на ім'я генерала поліції Валерія Сокуренка та голови СБУ Івана Баканова. Зафіксовані факти були передані заступнику міністра МВС Антону Геращенко, проте за півроку ніяких дій у цьому напрямку не зроблено.

Схожа історія і з "МЦ "Виталонг", довідки яких часто фігурують у ДТП з водіями у стані алкогольного, наркотичного сп'яніння та інших обтяжуючих обставин. Незважаючи на запити слідчих контора продовжує працювати та видавати "липові" довідки, за якими будь-хто без жодних психіатричних, наркологічних та медичних обстежень може отримати не лише водійські посвідчення, але й, наприклад, дозволи на зброю.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що СБУ викрили колишнього заступника керівника Харківської Нацполіції у розкраданні 850 тисяч державних коштів. Він разом із підлеглим робив фальшиві акти виконаних робіт за ремонт автівок, який насправді не виконувався.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися