У Харківському СІЗО за протекторату "кримінальних авторитетів" призначили "смотрящего"

За чотири місяці підозрюваний призначив інших "смотрящіх" у різних корпусах СІЗО, організовував азартні ігри та продавав наркотики

Харківська обласна прокуратура повідомила про підозру слідчо-заарештованому чоловіку, який був "смотрящім" по Харківському СІЗО. Про це розповіли у пресслужбі державної установи.

Під час досудового розслідування було встановлено, що у 2020 році відбулося "злочинне зібрання" ("сходка") із використанням телефонів, на якому за протекторату "загальновизнаних у кримінальному світі суб'єктів підвищеного злочинного впливу" (по простому - "кримінальних авторитетів") був призначений "смотрящій" за СІЗО м. Харкова, який забезпечував дотримання злодійських "законів" поведінки ("понятій").

Починаючи з листопада "смотрящій" призначав своїх підлеглих "смотрящіми" за корпусами у СІЗО. Їх він обирав з числа слідчо-заарештованих представників кримінального середовища.

"Підозрюваний поширював злочинний вплив, у том числі щодо організації азартних ігор та збуту наркотичних засобів і психотропних речовин у місцях несвободи", - йдеться у повідомленні Прокуратури.

У січні в камері підозрюваного був проведений обшук, в ході якого було виявлено наркотики, які він придбав та незаконно отримав з метою подальшого збуту на території слідчого ізолятору.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури "смотрящему" повідомлено про підозру за ч.2 ст. 255-1 та ч.2 ст. 307 КК України: поширення злочинного впливу, незаконне придбання та зберігання з метою подальшого збуту наркотичного засобу. Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 9 до 15 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що Харківський слідчий ізолятор є піонером із запровадження системи цілодобового спостереження Custody Records, яка передбачає електронну та відеофіксацію усіх дій. "Коментарі" повідомляли, що до установи приїздили поліціянти з Донецької області, аби навчитися користуватися цією системою.



Гость

20 березня 2021, 03:06

На тяжёлые работы этих сраных авторитетов , болота осушать ,дороги строить , а не жрать наркоту и в карты играть

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися