Бойовик ЛНР із Харкова замість громадянства РФ потрапив у російську в'язницю

Бойовик залякував місцеве населення на Донбасі, а після поранення отримав тюремний термін в Росії і повернувся в Україну

На Харківщині контррозвідка СБУ затримала бойовика ЛНР, який повернувся з Росії та зберігав вдома зброю та гранати. Про це повідомив речник Управління СБУ Харківської області Владислав Абдула.

"Оперативники спецслужби встановили, що громадянин України за власною ініціативою розпочав співробітництво з російсько-терористичними військами, які окупували частину території Донбасу. У складі незаконного збройного формування так званого "народного ополчення Донбасу" він залякував мирне населення тимчасово окупованої Луганщини, а також брав активну участь у бойових діях проти підрозділів Збройних Сил України та інших українських військових формувань, задіяних у проведенні АТО/ООС", - розповів речник про результати розслідування.

За його словами, під час одного з нападів на позиції українських військових бойовика поранило, він відбув на лікування в Росію. Там він вирішив залишитися та отримати російське громадянство та паспорт. Втім його викрили у незаконному поширенні наркотиків та ув'язнили. Після цього він повернувся до України.

"У ході проведення обшуку за місцем мешкання зловмисника у передмісті Харкова, виявлено та вилучено бойові гранати РГД-5 та РГО з запалами", - повідомив Владислав Абдула.

Наразі тривають слідчо-оперативні дії з виявлення можливих розвідувальних чи підривних дій бойовика.

Бойовику буде оголошено підозру про скоєння злочинів за двома статтями ККУ: 258-3 - участь у діяльності терористичної групи чи терористичної організації та 263 - незаконне поводження з бойовими припасами та вибуховими речовинами.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що у військовій контррозвідці СБУ співробітник систематично продавав наркотики цивільним особам. Правоохоронці впіймали зловмисника на гарячому прямо під час продажу психотропних засобів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися