Коляски та іграшки з "сюрпризом": на Харківщині наркотики ховають у товарах для дітей

Зловмисники налагодили канал збуту сильнодіючих наркотиків через територію Росії до окупованої Донеччини, психотропи переправляли у дитячих візочках

Харківська обласна прокуратура викрила канал контрабандного збуту сильнодіючих наркотичних речовин. Про це повідомили у прес-службі установи.

Наркотики зловмисники ховали у дитячих товарах та доправляли їх на територію окупованої Донецької області.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що зловмисники організували канал незаконного переміщення до тимчасово окупованих районів Донецької області через територію Російської Федерації наркотичного засобу метадон та сильно діючого лікарського засобу димедрол", - йдеться у повідомленні.

Наркотики переправляли через водіїв автобусів, які здійснюють нерегулярні перевезення пасажирів та товарів до непідконтрольної українській владі території Донецька. Їм передавали наркотики під виглядом побутових посилок.

"Переміщення заборонених товарів здійснювалося у пунктах пропуску "Гоптівка" Харківської області та "Мілове" Луганської області, а до окупованих районів України – через неконтрольовані ділянки державного кордону. Так, зазначені наркотики приховували у товарах для дітей: іграшках, колясках тощо", - розповіли у прокуратурі.

За весь час, поки велося спостереження за нелегальним збутом, було упереджено контрабандне переміщення понад 2 кг метадону та димедролу.

У суботу чотирьох контрабандистів затримали та повідомили їм про підозру за фактами скоєних злочинів: організація стійкого каналу контрабандного переміщення через митний кордон України із приховуванням від митного контролю сильнодіючих лікарських засобів та особливо небезпечних наркотичних засобів, у тому числі незаконного придбання, зберігання, перевезення та збуту (ч.ч. 2, 3 ст. 305, ч. 2 ст. 307 КК України). Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років з конфіскацією.

Наразі слідчі СВ УСБУ в Харківській області проводять досудове розслідування. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що контррозвідка СБУ затримала бойовика ЛНР, який потрапив до російської в'язниці, а потім повернувся в Україну.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися