На Харківському вокзалі фейкові полісмени шантажують пасажирів з Л/ДНР

Зловмисники загрожували ув'язненням та величезними штрафами громадянам, які прибули з окупованих територій до Харкова

У Нацполіції служба внутрішньої безпеки викрила колишнього співробітника у тому, що він представлявся поліцейським та вимагав у громадян гроші. Про це повідомили у департаменті внутрішньої безпеки поліції Харківської області.

На Південному вокзалі колишній міліціонер підходив до переселенців з тимчасово окупованих територій, називав себе співробітником поліції та погрожував притягненням до відповідальності, якщо вони не заплатять йому гроші. Чоловік навіть пред'являв службове посвідчення.

"Оперативники Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ отримали інформацію: на залізничному вокзалі у Харкові чоловік, пред’являючи службове посвідчення, незаконно затримує цивільних осіб з реєстрацією окремих районів Донецької та Луганської областей, та вимагає у них гроші за непритягнення до кримінальної або адміністративної відповідальності", - йдеться у повідомленні.

38-річний колишній інспектор патрульної поліції "працював" разом зі своїм рідним братом. Спільно вони налагодили схему збагачення за рахунок осіб, які переміщувалися з так званих Л/ДНР.

Слідчі СУ ГУНП Харківської області розпочали кримінальне провадження проти братів. Було задокументовано кілька фактів злочинної діяльності, виявлені потерпілі особи. Під час одної з таких оборудок колишній правоохоронець був затриманий справжніми працівниками поліції. У помешканні фігурантів проведені обшуки.

Наразі готується підозра колишньому інспектору за трьома статтями Кримінального кодексу України: 186 (Грабіж), 190 (Шахрайство), 353 (Самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи).

Підозрюваного поміщено до ізолятора тимчасового тримання до обрання запобіжного заходу. Щодо брата затриманого вирішується питання кваліфікації дій згідно ККУ.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що військовий контррозвідки СБУ продавав наркотичні засоби цивільним особам. Зловмисника в погонах затримали прямо під час передачі психотропних речовин покупцю.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися