Як у Харкові за три роки "відмили" грошей на 100 мільйонів гривень

До розслідування фінансових оборудок долучили навіть прикордонну службу та силові підрозділи підтримки

Протягом трьох років група осіб влаштувала бізнес із "відмивання" грошей для своїх клієнтів. За весь час, завдяки оборудкам "бізнесменів", від оподаткування було приховано близько 100 мільйонів гривень. Подробиці розповіли у пресслужбі Харківської обласної прокуратури.

Організаторами сумнівного "бізнесу" є двоє чоловіків. Вони залучили собі на допомогу кількох найманих працівників і почали надавати так звані послуги з приховування походження різних фінансових активів. Робили вони це, використовуючи різні фінансові операції із готівкою, іноземними валютами, безготівкові операції, а також віртуальні гроші.

Також ділки використовували нелегальні банківські картки, оформлені на невідомих осіб без їхньої згоди, а потім із цих рахунків знімали гроші, які не проходили жодного обліку та оподаткування.

Тіньовий бізнес зловмисників почав своє існування у 2017 році, а був виявлений у 2020 році. За цей час загалом по всіх незаконних банківських картках було проведено операцій на суму близько 100 мільйонів гривень.

Прокуратура провела обшуки в "офісі" ділків, у результаті яких були виявлені 40 банківських карток, чорнові бухгалтерські записи, понад мільйон гривень різними валютами та 20 мобільних телефонів.

Розслідування проводять представники Державної фіскальної служби зі Слідчого управління фінансових розслідувань. До слідства також залучені прикордонники та силова підтримка від 10 мобільного загону "ДОЗОР" ДПС України.

Для довідки: Стаття 209 ККУ "відмивання грошей" передбачає максимальну санкцію за скоєний злочин від 8 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна та забороною обіймати певні посади й займатися певною діяльністю протягом 3 років.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що кандидат на посаду прокурора Харківської області задекларував 12 біткоїнів, які за нинішнім курсом вартують 10,7 мільйона гривень.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися