У Харкові поліція затримала представника ОПЗЖ - у чому звинувачують

Поліція інкримінує затриманому старі справи 2015 та 2018 року, але Нацкорпус звинувачує його у замаху на вбивство свого представника минулої середи

У понеділок ввечері група захоплення ГУНП Харківської області на вулиці Сумській затримала лідера руху "Патріоти - за життя" Олега Ширяєва. Його доправили у слідчий ізолятор для очікування судового засідання про обрання запобіжного заходу. Про деталі та причини затримання розповіли у відділі комунікації поліції Харківської області та очевидці затримання у харківських пабліках.

Близько 20:00 на перехресті вулиць Сумської та Свободи озброєні поліцейські зупинили чорний автомобіль Toyota Land Cruiser Prado, та затримали 34-річного Олега Ширяєва, який знаходився у ньому.

У поліції розповіли, що чоловіку інкримінують кримінальні правопорушення за 3 статтями ККУ. Його підозрюють за ст. 206-2 у незаконному заволодінні майна елеватора у Занках у 2018 році. Ще два з правопорушень, у яких він звинувачується, датуються 2015 роком - там  є звинувачення за ст. 294 - масові заворушення - той самий елеватор у Занках, тоді там трапилася перестрілка, вісім осіб отримали поранення, та ст. 347 - напад на помешкання правоохоронця у Краснокутському районі.

Судове засідання з обрання запобіжного заходу заплановане на 6 липня у суді Київського району.

Олега Ширяєва Нацкорпус також звинувачує у замаху на вбивство їхнього представника Артема Мошенського, у якого стріляли 30 червня у Харкові. Втім, поліція таку версію не оприлюднює.

Сам Олег Ширяєв наразі є лідером громадського об'єднання "Патріоти - за життя", куратором якого вважається член ОПЗЖ Ілля Ківа. Втім ще кілька років тому Ширяєв керував іншими активістами - "Східним корпусом", членом якого і був Артем Мошенський, та які тісно пов'язані із націоналістичною діяльністю Нацкорпусу. Показово, що правопорушення, які інкримінують Олегу Ширяєву, були скоєні за часів його участі саме у "Східному корпусі".

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що на Салтівці зранку 30 червня невідомий кілька разів вистрелив у 31-річного чоловіка, який був поблизу своєї автівки. Постраждалий отримав поранення голови та шиї, ним виявився учасник Нацкорпусу Артем Мошенський.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися