Заміж за іноземця за 300 доларів: навіщо у Харкові влаштовували фіктивні шлюби

Повна вартість послуги складала 1500 доларів, але новоспечена дружина отримувала всього 300

У Харкові громадянин Іраку організував власний бізнес, завдяки якому незаконно переправляв на територію України своїх співгромадян. Про деталі оборудки розповіли у відділі комунікації поліції Харківської області.

43-річний чоловік мешкав у Харкові та займався пошуком жінок, які б погодилися на шлюбну авантюру за 300 доларів. Він оформлював фіктивний шлюб між громадянками України та громадянами Іраку, які віддавали за таку послугу по 1500 доларів. Завдяки отриманим документам іноземці отримували можливість безперешкодно потрапляти на територію України через пункти пропуску. Після цього громадяни Іраку оформлювали довгострокові візи, які пізніше можна було переоформити на дозвіл на постійне проживання.

Розкрили злочинну схему представники Харківської міграційної поліції разом зі слідчими ГУНП у Харківській області. Правоохоронці провели три обшуки у квартирах у Харкові та Дніпрі. У зловмисника були вилучені документи, які підтверджували масове укладання фіктивних шлюбів: свідоцтва про шлюб, банківські картки, копії паспортів, мобільні термінали, комп'ютери, флешки та записи.

Наразі тримає досудове слідство, незабаром іноземцю буде оголошено про підозру. Його звинувачують за статтею 332 ККУ: незаконне переправлення осіб через державний кордон. Максимальна санкція статті передбачає ув'язнення на термін від 5 до 7 років.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Харкові вночі невідомі влаштували пожежу в чотирьох кіосках, у яких продавали тютюнові вироби. Усі загоряння трапилися протягом однієї години глибокої ночі. Ще один кіоск був зруйнований напередодні.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися