У Харкові СБУ схопила організатора та депутата так званої ЛНР - що відомо

Чоловік має численні нагороди від керівників псевдореспублік

Контррозвідка СБУ Харківської області провела операцію з затримання депутата з числа "парламентарів" так званих ЛНР/ДНР. Про деталі затримання розповіли у пресслужбі СБУ.

Затриманий підозрюється у тому, що ще у 2014 році він був одним з тих, хто створював так звані органи влади у самопроголошених республіках, зокрема на території непідконтрольної Україні Луганської області. Окрім цього чоловіка підозрюють у голосуванні за прийняття незаконної "конституції ЛНР".

Встановлено, що очільниками так званих ЛНР/ДНР оголошувалися нагороди та заохочення затриманому за масштабні підривні дії проти суверенітету України.

У ході слідчих дій було виявлено, що зловмисник перебував у складі депутатського корпусу так званої "Народної ради", а також "парламенту Союзу народних республік Л/ДНР".

У чоловіка з собою були незаконні документи так званих республік, в тому числі: "паспорт громадянина ЛНР", документи на транспортний засіб, видані псевдодержавними органами влади ЛНР. Також у зловмисника знайдені й українські документи: закордонний паспорт та водійське посвідчення.

Чоловікові повідомлено про підозру за статтею 110 Кримінального Кодексу України: "сепаратизм" (посягання на територіальну цілісність та недоторканість України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 5 років з конфіскацією.

Наразі розглядається питання про обрання запобіжного засобу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що у Харкові чоловік викрав доньку у своєї колишньої дружини, вивіз її в ЛНР і почав вимагати від дружини 10 тисяч доларів. Зловмисник надсилав матері фотографії дівчинки зі зброєю в руках.





Василий Черный

20 липня 2021, 16:54

Плохо, что нет смертной казни. Считаю, что такую тварь (тварей) нужно ставить сразу к стенке. Благодаря этой скотине гибнут наши герио ребята и девчонки на фронте. Нет им жизни на земле Украины.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися