Земельне питання: на Харківщині правоохоронців підозрюють у привласненні ділянок

Спочатку було організовано фіктивний житлово-будівельний кооператив, а потім його учасники розпродали землю, яку виділила Харківська міська рада

Працівникам Головних управлінь Національної поліції у Харківській та Донецькій областях оголосили підозру у вчиненні злочину. Трьох поліціянтів підозрюють у незаконному заволодінні земельними ділянками площею 1,38 гектара. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

Слідчі з'ясували, що у цій справі мала місце змова чиновників Харківської міської ради та представників правоохоронних органів. Кілька років тому було створено фіктивний житлово-будівельний кооператив для зведення кооперативної багатоповерхівки для учасників Антитерористичної операції.

Як відомо з документації, у 2015 році представники кооперативу писали звернення до Харківської міської ради, щоб їм виділили земельні ділянки для будівництва.

Через чотири роки, у 2019-му, міськрада передала дві ділянки у власність кооперативу. Загальна площа виділеної землі під забудову складає 1,38 гектара. Втім, до 2021 року будівництво так і не було розпочато.

Цьогоріч члени кооперативу вирішили продати землю під комерційну забудову. Покупці одразу знайшлися й заплатили підозрюваним понад 4 мільйони гривень. Внаслідок дій підозрюваних територіальна громада зазнала збитків на суму понад 4,6 млн гривень.

Наразі оголошено підозру правоохоронцям у заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб (частина 5 статті 191 Кримінального кодексу України). Тепер слідчий суддя обиратиме їм запобіжний захід.

У разі доведення вини підозрюваних, їм загрожує позбавлення волі на строк до 12 років та позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років і конфіскація майна.

Досудове розслідування у справі триває.

Як писав раніше портал "Коментарі", у Харківській області "великий" поліціянт робив з колег "інвалідів" за гроші. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися