НАБУ оголосило підозру голові Харківської облради Артуру Товмасяну

Слідство встановило, що харківському посадовцю було передано кошти чотирма траншами на початку 2021 року

Голова Харківської обласної ради одержав повідомлення про підозру в отриманні неправомірної вигоди. Про це повідомляють в прес-службі Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

Прокурори спеціалізованої прокуратури разом з детективами НАБУ продовжують розслідувати справу і в рамках відкритого кримінального провадження четвертого серпня оголосили Артуру Товмасяну про підозру в тому, що він отримав більше мільйона гривень неправомірної винагороди. Слідчі НАБУ визначили кваліфікацію дій підозрюваного відповідно до частини 4 статті 368 Кримінального кодексу України ("одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі посадовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди"). Тепер чиновнику оберуть запобіжний захід.

Відомо, що він у 2021 році отримав неправомірну вигоду в 1,05 мільйона гривень за те, щоб керівник одного з обласних комунальних підприємств залишився на своїй посаді. Суму передавали чотирма траншами в першому півріччі. Адвокат допомагав заступнику голови облради під час передачі грошей від керівника комунального підприємства. Також слідчі встановили, що між головою облради і його заступником була змова. Зараз слідчі НАБУ встановлюють коло осіб, причетних до подій.

Візит НАБУ до голови облради прокоментував заступник Харківської обласної адміністрації та місцевий депутат обласної ради Роман Семенуха. Він написав на своїй сторінці в Facebook, що четвертого серпня проведуть позачергове засідання фракції "Слуга народу". На засіданні розглянуть можливість виключення Артура Товмасяна зі списку партії.

"Головою фракції" Слуга народу" в Харківській обласній раді Ігорем Захарченко ініційовано позачергове засідання фракції сьогодні на 16-00. На розгляді питання про виключення Товмасяна зі складу фракції" Слуга народу ", а також ініціювання позачергової сесії Харківської обласної ради", - написав депутат .


Як раніше повідомляв портал "Коментарі", у голови Харківської облради Артура Товмасяна проводили обшуки.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися