"Захотів покататися" - у Харківській області підліток викрав мопед для розваги

Закон передбачає за подібну розвагу 5 років позбавлення волі

У Краснограді поліцейські оперативно розкрили злочин із викраденням мопеду. Про деталі пригоди розповіли у відділі комунікації поліції Харківської області.

У четвер 12 серпня пообіді у поліцію надійшло повідомлення про викрадення транспортного засобу. 42-річний місцевий житель пояснив, що залишив свій мопед Yamaha на власному подвір'ї, а хтось його вкрав.

Протягом години поліцейські патрулювали місто і невдовзі знайшли зловмисника. Ним виявився 13-річний хлопець, який навіть не приховуючись їздив на мопеді по вулицях.

picture

Підліток, який мешкає у сусідньому районі, свою провину одразу визнав і пояснив, що взяв мопед просто, аби покататися на ньому, що, власне, він і робив.

Знайдений мопед повернули власнику, а на підлітка було відкрите кримінальне провадження за статтею 289 ККУ: незаконне заволодіння ТС. Тепер за таку розвагу хлопцеві можуть інкримінувати 5 років позбавлення волі. Наразі триває досудове розслідування

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що у Харкові вчергове підпалили автівку просто на подвір'ї багатоповерхового будинку. Мікроавтобус згорів вщент, всередині знаходилася велика кількість овочів, які, вірогідно, призначалися для торгівлі. Пожежні швидко прибули на місце, але врятувати авто вже не змогли. Було виявлено, що займання відбулося пізно вночі з задньої частини транспортного засобу. Власник автівки стверджує, що знає, хто і навіщо підпалив його машину. Пожежа трапилася на вулиці Танкопія, на місці працювала команда з 8 спеціалістів 2 відділення 11-ї пожежної частини на автоцистернах.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися