Затягли жінку до машини і погрожували - за що у Харкові судитимуть чотирьох поліцейських

Правоохоронці навіть не представилися, а чоловіка постраждалої закували у кайданки

У Харкові обвинувачують чотирьох оперуповноважених у перевищенні службових повноважень. Відповідний обвинувачувальний акт вже направлений в суд. Про деталі кримінальної справи розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Відомо, що у квітні 2020 року поліцейські проводили рейд із виявлення причетності жителів до розповсюдження наркотиків. Операцію проводили неподалік будинку на вулиці Дружби Народів. Правоохоронці просто підійшли до жінки, та почали вимагати від неї пояснень, з якою метою вона перебуває на вулиці. За свідченнями постраждалої, поліцейські не показали їй посвідчень і не представилися.

Оскільки жінка відмовилася з ними розмовляти, опери силоміць затягнули її у свій службовий мікроавтобус та почали їй погрожувати звинуваченнями у причетності до незаконного обігу наркотиків.

Ситуацію побачив чоловік потерпілої та зробив поліцейським зауваження, наголосивши на незаконності їхніх дій. У відповідь на це розлючені правоохоронці вийшли з машини й почали бити чоловіка, повалили його на землю та не реагували на його заклики припинити незаконні дії.

Хоча громадянин опору не чинив, йому наділи кайданки та продовжували бити.

Протягом року велося досудове розслідування стосовно скоєних поліцейськими дій. Наразі обвинувальний акт за статтями Кримінального кодексу 365 та 28 скеровано до суду. Статті звинувачують підозрюваних у перевищенні службових повноважень групою осіб та передбачають позбавлення волі до 8 років з позбавленням права займати деякі посади.

picture

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що харківські патрульні почали досліджувати соцмережі та складати адміністративні протоколи на порушників, керуючись відео, які надсилають підписники телеграм-каналів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися