У Харкові затримали банду "Рембо", яка займалася здирництвом у кількох областях України

Зловмисників жорстко затримали посеред дороги та закували у кайданки

У Харкові посеред дня правоохоронці провели спецоперацію із затримання членів злочинного угрупування, відомого під назвою "Рембо". Частину їхніх подільників затримали ще у квітні. Про деталі розслідування розповіли у відділі комунікації поліції Харківської області.

Основним прибутком банди було вимагання та привласнення майна у приватних підприємців. Вони повідомляли їм про неіснуванні борги та погрожували фізичною розправою.

Більшу частину своєї діяльності зловмисники здійснювали у Дніпропетровській області, але мали своїх "клієнтів" також і на Харківщині.

Детективи у ході розслідування виявили причетність до банди 13 осіб, з них 8 вже отримали обвинувальні акти. Наразі п'ятеро причетних до діяльності ОЗГ перебувають у розшуку. За результатами розслідування було оформлене кримінальне провадження за статтею 189 ККУ: вимагання. Санкції статті передбачають мінімум 7 років ув'язнення з конфіскацією майна.

У четвер 5 жовтня на вулиці Плехановській була затримана автівка, у якій перебували четверо учасників банди, серед них дві жінки, які також брали участь у вимаганнях.

П'ятьох членів угрупування було затримано ще в квітні. Серед них - двоє організаторів.

"Коментарі" повідомляли про те, що тоді також було проведено спецоперацію. Зловмисники зустрілися з бізнесменом з приводу придбання у нього бізнесу, але у процесі зустрічі почали погрожувати йому та родині та зажадали грошей у розмірі 700 тисяч доларів. Перший транш - 100 тисяч доларів - вони отримали у бізнесмена через два тижні. Членів банди затримали тоді, коли постраждалий передавав їм другий транш у розмірі 600 тисяч доларів США.



Активист

6 жовтня 2021, 17:19

Какое Рэмбо. Обычные уличные барбосы.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися