13-річному вбивці дитини з Харківської області винесено вирок (ФОТО)

Підліток повністю визнав свою провину у скоєнні вбивства 6-річної дівчинки

До неповнолітнього вбивці 6-річної Мирослави Третяк у Старому Салтові було застосовано максимально можливий примусовий захід виховного характеру. Про це повідомляється у пресслужба прокуратури Харківської області.

За інформацією джерела, 13-річного вбивцю на три роки відправлять до спеціального навчально-виховного закладу для дітей та підлітків. З огляду на вік злочинця, щодо нього можна застосувати лише примусові заходи виховного характеру.

Адвокат сім'ї загиблої Мирослави повідомив, що суд зобов'язав матір убивці виплатити потерпілій стороні 7 тисяч гривень. Саме така сума пішла на похорон дитини. Водночас сім'я вимагала від держави 100 млн гривень моральної компенсації. Однак у цьому суд відмовив, повідомляє видання Newsroom.

picture

Нагадаємо, що 28 липня 2021 року у селищі Старий Салтів Харківської області пропала 6-річна Мирослава Третяк. Дівчинка вирушила на прогулянку, з якою не повернулася. Незабаром організували пошуки, на які вийшли волонтери, поліція, родичі, небайдужі мешканці села. Було встановлено, що дитина того дня гуляла з 13-річним односельцем.

Вночі Мирославу знайшли по-звірячому вбитої у занедбаній будівлі на території селища. На її тілі були сліди насильницької смерті. Як виявилося, дівчинка померла внаслідок удару по голові.

Правоохоронці вийшли на слід убивці малолітньої дівчинки. Ним виявився 13-річний місцевий мешканець, з яким Мирославу бачили у день трагедії. Спочатку свою провину підліток визнав лише частково, але після вироку повністю погодився зі звинуваченнями.

Також видання "Коментарі" інформувало про те, що в Харкові 50-річний чоловік задушив свого сина в ході сварки, що виникла між ними. Тіло чоловік сховав за будинком та накрив його металом. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися