Синоптики розповіли, що буде з погодою на Харківщині найближчими днями

Через нестійкі погодні коливання особливо уважними в цей період мають бути метеозалежні люди

Над Харківщиною проходить південний циклон Yatin. Через це в області протягом кількох днів триматиметься нестійка погода. Деталі про погодні умови у найближчі три дні розповіли в Харківському регіональному центрі з гідрометеорології.

20 квітня у Харкові похолоднішало і розпочалися дощі. Така ж погода із незначними та нетривалими покращеннями очікує на харків'ян до кінця робочого тижня.

Синоптики обіцяють, що буде прохолодно, періодично йтимуть короткочасні дощі, місцями навіть із грозами.

У середу, 21 квітня, на небі будуть хмари, але з проясненнями. Дощ очікується здебільшого вночі. Вдень опади також можливі, але короткочасні. Ймовірні грози та град. З південно-західного напрямку очікується вітер зі швидкістю 7-12 м/с. В області вночі синоптики обіцяють 4-9° С тепла, вдень же буде значно тепліше - до 12-17° С вище нуля.

У Харкові в середу вночі й удень часом можливий короткочасний дощ із грозами та південно-західний вітер з поривами до 12 м/с. Повітря вночі буде холодним: 5-7° С тепла, вдень буде тепліше - до +13-15° C.

У четвер, 22 квітня, погодні умови в Харкові та області будуть однаковими: на небі буде хмарно з нетривалими проясненнями. Істотних опадів вдень і вночі не очікується. Можливий короткочасний дощ із грозою. Вночі температура повітря подекуди може опуститися до 4° С тепла, а вдень - прогрітися до +19° С. Вітер залишиться помірно сильним - 7-12 м/с із південно-західного напрямку.

У п'ятницю, 23 квітня, погода залишатиметься хмарною, іноді будуть прояснення. Вночі й удень падатиме дощ, часом - помірної інтенсивності з грозами. Посилиться вітер - пориви можуть сягати 20 м/с, також зміниться його напрямок на південний. Температура повітря залишиться сталою: від 4° С тепла вночі до +19° С вдень.

Також синоптики попереджають метеозалежних людей про значні коливання атмосферного тиску протягом 21 та 22 квітня.

picture

У Харківському гідрометцентрі розповіли про максимуми та мінімуми цього періоду у попередні роки. Так, найнижча температура спостерігалася 22 квітня у 1961 році. Цього дня стовпчики термометрів опустилися до -3,5° С. Найтепліше було 22 квітня 1964 року. Тоді на вулиці було +24,9° С.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що похолодання та значна кількість опадів над Харківщиною на цьому тижні викликані переміщенням на територію області активного південного циклону, який до того панував на іншій території України.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися