У Харківській області оголошено штормове попередження - що означає "жовтий рівень" небезпеки

Синоптики радять не перебувати поблизу білбордів, високих дерев і незакріплених конструкцій

У Харкові і області 16 червня погода продовжить лютувати. Крім дощів і гроз, в область йде сильний вітер. Синоптики оголосили 16 червня штормове попередження із "жовтим" рівнем небезпеки. Про деталі погодних умов харків'янам розповіли синоптики Харківського регіонального центру з гідрометеорології.

Над всією Україною вирує циклон, який трохи раніше сформувався над Чорним морем. Зараз над Харківською областю спостерігається поле зниженого атмосферного тиску, в якому нависає нестабільна повітряна маса. Тому протягом всього дня в середу над регіоном буде мінлива хмарність. Цілий день будуть йти дощі, часом інтенсивно, очікуються численні грози. В області навіть можливий град.

Температура повітря буде теплою: вночі +18 °С, вдень стовпчики термометрів покажуть +24 °С.

Саме через вітер південно-східного напрямку по області було оголошено штормове попередження. Його швидкість складе 6-8 метрів за секунду із сильними шквалами, які будуть досягати 15-20 метрів за секунду.

Синоптики радять місцевим жителям дотримуватися правил безпеки на вулицях і піклуватися про свої транспортні засоби.

Атмосферний тиск протягом 16 червня буде триматися на рівні 746-747 мм ртутного стовпа (трохи знижений).

Також у Гідрометцентрі розповіли про те, якою була максимальна і мінімальна температура в попередні роки. Найтепліше було цього дня в далекому 1954 році: +33,8 °С, а самим по-зимовому холодним 16 червня було в 1966 році. Тоді температура знизилася до +4,2 °С.

Світловий день все ще продовжує потроху збільшуватися і складе 16 годин 21 хвилину. Світанок очікується о 04:25 ранку, а сяде сонце за горизонт о 20:46.

Для довідки: синоптики виділяють три рівні метеорологічної небезпеки: "жовтий", "оранжевий" і "червоний". Під час "жовтого" рівня погодні явища створюють незручності для населення і господарського комплексу.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що в Харкові почали реставрацію спортивного комплексу "Металіст". Для того, щоб зробити його приватно-міським об'єктом, його передали в комунальну власність міста.



Сакс

16 червня 2021, 10:06

макс, нед пруфы? Ты где? В Тамбове?

макс

15 червня 2021, 22:19

поверить в погоду вам???хаха хаааа...лжецы...завтра жара,ни капли дождя...делайте скрин

Тетяна

15 червня 2021, 16:52

Хороша сторінка. Все влаштовує.

Тетяна

15 червня 2021, 16:51

Хороша сторінка. Все влаштовує.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися