У Харківську область йде аномальна спека - які рекорди битиме температура

Через сильну спеку в області зростуть ризики пожежної небезпеки у лісах

Над Харківською областю вже остаточно сформувався антициклон Cornelieke, який частково впливав на погодні умови в регіоні в останні дні. Про те, яких змін у погоді варто від нього чекати найближчим часом, розповіли у Харківському регіональному центрі з гідрометеорології.

Центр циклону зосереджується над європейською частиною Росії, він є теплим і малорухомим. Над Харківщиною простягається його південна периферія, що не завадить йому формувати відповідні погодні умови. Циклон є блокуючим, що дозволяє йому триматися довгий час над однією територією та однорідно займати всі рівні тропосфери.

Сornelieke буде поволі рухатися у південно-західному напрямку, це обумовить підвищення геопотенціалу та атмосферного тиску.

picture

Циклон складається з теплого та сухого повітря, яке циркулюючи всередині низхідними рухами буде нагріватися ще сильніше. Через це найближчі 7-10 днів у Харківській області ставатиме все спекотніше.

Кілька наступних днів температура сягатиме вдень до +28 °C, а іноді й +33 °C без опадів та хмарності. Найбільша спека розпочнеться 12-13 липня. У ці дні повітря прогріватиметься вдень від +32 °C до +37 °C.

Через сильну спеку та посуху у повітрі та на землі сильно зростуть ризики пожежної небезпеки у лісах і відкритих посадках.

Протягом 8 липня у Харкові та області очікується суха та безхмарна погода. Вночі буде прохолодно: +18 °C, а вдень повітря прогріється до +25...+28 °C. Вітер переважно північно-східний зі швидкістю 4 метри на секунду з поривами до 10 метрів на секунду. Атмосферний тиск сильно підвищений: 755-757 мм ртутного стовпчика.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що через сильну спеку у Харківській області заборонили рух вантажного транспорту, вага якого перевищує 24 тонни. Це зроблено заради того, щоб важкий транспорт не розбивав дорожнє покриття.  



Виталий

7 липня 2021, 22:16

В натуре ! Путать циклон и антициклон ! Лево и право , как-то не по детски !

Оксана

7 липня 2021, 19:29

Описанное соответствует антициклону. Циклон имеет восходящее движение и несет осадки. Это учат в 8 классе, курс географии. Жаль, что автор статьи имеет низкий уровень знаний.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися