У Харкові синоптики оголосили перший рівень небезпеки: як зміниться погода

У регіоні пообіцяли небезпечні погодні явища та надзвичайну пожежну небезпеку

У Харкові та Харківській області у п'ятницю не відступатиме сильна спека, через яку оголошено 5 клас надзвичайної пожежної небезпеки. Втім, через зміни в атмосфері прогнозуються також і небезпечні погодні явища, які синоптики відносять до 1 рівня небезпечності. Про те, якими будуть погодні умови, та чого варто остерігатися місцевим жителям, розповіли у Харківському регіональному центрі з гідрометеорології.

У п'ятницю 16 липня над регіоном все ще пануватимуть спекотні повітряні маси антициклону Cornelieke. Одночасно почне формуватися компактна висотна улоговина, яка спричинить лінію нестійкості. Через це над Харківщиною почнуть з'являтися хмари із високою ймовірністю сильних грозових дощів.

Мінлива хмарність у Харкові та області спостерігатиметься з самого ранку, в області вже зранку можливий дощ. Хмарна погода зберігатиметься до самого вечора.

Температура повітря вночі в регіоні буде спекотною +23 °C. Вдень у місті Харків стовпчики термометрів у затінку виростуть до +32 °C. В області через дощову погоду буде трохи прохолодніше - до +30 °C.

Вітер протягом дня змінить напрямок з південно-західного на північно-західний та матиме швидкість 2-6 метри на секунду з короткочасними поривами до 13 метрів на секунду.

Атмосферний тиск трохи знизиться, але коливатиметься в межах норми 746-749 мм ртутного стовпчика.

Світловий день продовжить зменшуватися і триватиме вже 15 годин 54 хвилини - це на 2 хвилини менше, аніж у четвер. Сонце встане о 4:43, а заходити за обрій буде о 20:37.

Також у Гідрометцентрі розповіли про історичні температурні рекорди минулих років. Найтеплішим 16 липня було 5 років тому: у 2016 році на термометрах харків'ян було +37,1 °C. А от минулого року місцеві жителі потерпали від холоду - тоді температура опустилася до +11 °C.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що на вихідних у регіон прийде довгоочікувана прохолода та затримається тут на кілька днів.



Павел

16 липня 2021, 20:12

Ирина , если вы не помните, это ещё не значит, что этого не было.

Козлокова Татьяна

16 липня 2021, 17:01

У природы нет плохой погоды)

Ирина

16 липня 2021, 11:51

Не помню , чтоб летом было 11, не было такого никогда

Андрей Снежко

16 липня 2021, 10:30

Вы надоели со своими дождями только умеете запугивать людей может ещё новости выпустите ой нам капец конец света а вы бы пожили в этих условиях когда вам это говорят я думаю надо такие как этот сайт закрывать чтоб людей не пугали

Андрей

15 липня 2021, 20:00

Никогда не понимал, зачем люди это делают. Зачем ставить под удар свое здоровье из-за каких-то религиозных обычаев? Или в этом есть польза для организма?

Владимир

15 липня 2021, 17:35

Супружеские обязанности у каждого свои

Жора

15 липня 2021, 17:28

Жара плохо дожди плохо. А как же в арабских странах сто лет назад при жаре в пустыне больше чем пятьдесят градусов бедуины выживали в шатрах соблюдая месяц Рамадан. Когда летом от восхода до захода солнца нельзя было ни пить ни есть не выполнять супружеские обязанности.

Сергей

15 липня 2021, 17:19

Дожди это хорошо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися