На Харків суне гроза зі зливою: штормове попередження

На Харківську область йде дощ

У Харкові 3 серпня очікується дощ із грозою і шквальний вітер від 15 до 20 м/с. Відповідні дані опублікував Укргідрометцентр. Про погіршення погоди попередили і в Держслужбі з надзвичайних ситуацій.

У вівторок в місті на весь день небо затягнуть хмари. При цьому дощ йтиме з самого ранку під удари грози, вдень погода заспокоїться, а ввечері знову поллє дощ.

У середу, 4 серпня, ясна погода буде радувати або мучити харків'ян. Синоптики запевняють, що опадів не буде.

Погода на Харківщині:

  У Харківській області 2 серпня буде дуже спекотна погода без опадів. Однак ввечері під впливом холодного фронту в західних районах області температура почне знижуватися. Вітер південний від 7 до 12 м/с, при цьому в Харкові і місцями в області будуть пориви до 20 м/с. Температура повітря вночі 19-21 °С, вдень 34-36 °С в місті і практично ідентична у регіоні (18-23 °С, вдень - 32-37 °С).

У Харківській області липень був дуже спекотним, а опади випадали нерівномірно. Це було пов'язано з постійним надходженням жаркого повітря з південного сходу. В регіоні середньомісячна температура виявилася на 2,5-3,5 градуса вище норми і становила 23,5-24,9 °С (в Харкові середня температура склала 24,7 °C). При цьому максимальні значення досягали 34-37 градусів тепла.

Дощі у Харківській області були нерівномірними, тому кількість опадів становила від 7 мм в Харкові до 89 мм у Лозовій, що становить 12-168% від середніх показників. У Харкові найвищу температуру в 35,7 градуса тепла зафіксували 19 липня, а найнижчу в 13,6 ще 1 липня. Всього було 5 днів, коли била гроза, що менше норми на 63%. Температурних рекордів і стихійних явищ погоди в липні не було.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися