Приємна прохолода та комфортне тепло - яку погоду прогнозують синоптики харків'янам

Метеозалежних людей попередили про підвищений атмосферний тиск у всьому регіоні

У Харкові в суботу, 14 серпня, продовжиться вплив антициклону Elfi, завдяки якому буде суха та тепла погода. Саме цей антициклон не дає прийти у регіон вологим повітряним масам із Європи. Про те, які погодні умови чекають на харків'ян і мешканців області, розповіли у Харківському регіональному центрі з Гідрометеорології.

Протягом дня у Харкові переважатиме сонячна погода, лише опівдні можлива мінлива хмарність. В області хмари можуть з'явитися на небі вже ближче до вечора.

У місті вночі температура опуститься до +17 °C. Приємна прохолодна погода триматиметься весь ранок, але пізніше повітря все ж прогріється до +27 °C. В області буде трохи прохолодніше — вночі до +16 °C, вдень — до +26 °C.

У регіоні очікується північний вітер зі швидкістю 4-5 метри на секунду з поривами до 6-9 метрів на секунду. Ближче до вечора вітер посилиться та пориви можуть сягати 11 метрів на секунду.

Протягом доби спостерігатимуться коливання атмосферного тиску, він буде високим і сягатиме 752-755 мм ртутного стовпчика.

Тривалість світлового дня продовжує невпинно скорочуватися, й у суботу сонце стоятиме над обрієм на 3 хвилини менше, аніж у п'ятницю.

Світанок можна буде спостерігати о 05:23 ранку, а захід сонця очікується о 19:55.

Харків'ян також попередили про підвищення ультрафіолетового випромінювання, яке стає найбільшим ближче до опівдня.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що у регіоні у лісах продовжує зберігатися висока пожежна небезпека 5 класу - "надзвичайна". Харків'ян і мешканців області застерігають від відвідування лісів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися