У Харкові зафіксували аномально низьку температуру повітря

На Харківщині температура повітря впала до 14 градусів морозу

У Харківській області температура повітря знизилася до 14 градусів морозу в ніч на 18 листопада. Синоптики з регіонального гідрометцентру розповіли, що це пов'язано з радіаційним охолодженням повітря в умовах малохмарної та безвітряної погоди.

У Харкові мінімальна температура становила -11,4 градуса, а в Ізюмі взагалі -13,6. Однак варто зазначити, що цей показник для 18 листопада не є рекордним. Так, у 1965 році в цей день фіксували взагалі -15,8 градуса.

9ad58b051d17d39e6112d1e7633fbf46-wide-big.jpg

"До речі, на гілках дерев місцями можна помітити кристалічну паморозь (не плутати з інеєм), яка у світлі сонячних променів яскраво сяє", - написали синоптики.

Інші новини:

 На підготовку Харкова до Нового року вже виділили гроші. Сам тендер об'явило КП "Міський інформаційний центр". Усі зазначені кошти мають піти на встановлення новорічної ялинки та святкових декорацій. Комунальники повинні змонтувати та демонтувати головну міську ялинку на площі Свободи. Крім цього, вони встановлять піксельну сітку, святковий навіс, скульптуру Діда Мороза та огородження святкового містечка. Декорації мають простояти до 19 січня 2022 року.

⬤ У Харкові на площі Свободи йдуть підготовчі роботи до встановлення ялинки. Частину площі огородили парканом і на місце завезли конструкції, з яких змонтують ялинку. 2021 року нічого не зміниться і ялинку відкриють 19 грудня, у День святого Миколая.

 У Харкові в Національному фармацевтичному університеті відкрили незвичайний пам'ятник у формі щура"Феномен наук про здоров'я" - так називається бронзовий щур, який тримає в лапках таблетку, з-під яких падають наукові книги. Вона розташована на мармуровому постаменті заввишки 3,5 метра та символізує подяку людства за внесок в наукові відкриття лабораторним тваринам.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися