У Харківській області попереджають про небезпеку

Чотири дні у Харківській області зберігатиметься пожежна небезпека.

17-20 травня в Україні, крім Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Волинської області та Криму, надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Укргідрометцентру.

Громадян закликають бути свідомими, та суворо дотримуватися правил безпечної життєдіяльності у цей період.

"Зокрема, йдеться про відповідальну поведінку під час перебування в природних екосистемах і на відкритих територіях. Адже, за статистикою, основною причиною виникнення пожеж в екосистемах є людська діяльність", - попереджають рятувальники.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Контрнаступ ЗСУ – чи буде повторення Харківської визвольної операції

Як впливає інформаційна кампанія на хід українського контрнаступу – відповідають експерти.

Минулого року у Харківській області відбулася стратегічно продумана успішна деокупація захоплених ворогом територій. Зараз з настанням тепла, коли вже немає природних перепон на шляху наших військових, усі чекають чергового контрнаступу Збройних Сил України та завершення війни в нашій країні. Проте розголос у ЗМІ, телеграм-каналах та на сторінках відомих блогерів заважає застати ворога зненацька.

Як може пройти контрнаступ цього разу, та що дійсно заважає військовим на фронті, журналісту "Коментарі. Харків" відповідають експерти.

ООН надаватиме допомогу у Харківській області: хто може отримати

Допомога стосуватиметься ВПО у Харківській області.

Олег Синєгубов провів зустріч з гуманітарною координаторкою ООН в Україні Деніз Браун. У межах зустрічі начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов наголосив на необхідності посилення ходу розмінування сільськогосподарських угідь і збільшенні кількості піротехнічних розрахунків. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

"Ми щиро вдячні за допомогу в організації роботи міжнародних фахівців з розмінування. Першочергово роботи тривають на об’єктах критичної інфраструктури. Також необхідно розміновувати сільгоспугіддя. Наразі потенційно небезпечними залишаються близько 570 тисяч гектарів. До розмінування 250 тисяч гектарів ми вже можемо приступати. Розраховуємо у тому числі й на допомогу міжнародних партнерів", - зазначив Олег Синєгубов.

Крім того, начальник Харківської ОВА та представники ООН обговорили питання розміщення внутрішньо переміщених осіб і покращення умов їхнього проживання. Також йшлося про допомогу у відновленні пошкодженого житла.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися