У Харкові та області продовжено небезпечний період: подробиці

Зберігається висока ймовірність лісових пожеж

У Харкові та області зберігається надзвичайна пожежна небезпека. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Українського гідрометеорологічного центру. 

За даними центру небезпечний період зберігатиметься принаймні до 27 вересня. Надзвичайна пожежна небезпека характеризується погодними умовами, за яких поєднання високої температури атмосферного повітря та бездощової (сухої) погоди за наявності джерел займання (відкритого вогню) призводить до високої ймовірності виникнення та швидкого розповсюдження лісових пожеж. Показник напруженості природної пожежної небезпеки (К), яким визначається клас пожежної небезпеки, знаходиться в межах від 5 000 до 20 000 градусів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, якою буде погода у Харкові в жовтні. У Харкові в жовтні ще триматимуться теплі дні. За прогнозами Wisemeteo, друга частина осені у Харкові буде холоднішою щодо середньосезонного показника в цілому. Температурний режим другого місяця осені буде триматися в районі 9°C. Однак до кінця жовтня прогнозують похолодання до 5°C. Великої кількості опадів не передбачається.

Загалом в Україні погода зміниться на початку жовтня. Відчутно холодно стане на території нашої країни вже 4-5 жовтня. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко. Вона зазначила, що в цей час холод уже почне чітко відчуватися.

А у суботу ввечері, 23 вересня, у небі над Харковом виник паргелій — різновид атмосферного явища "гало". Дізнатися детальніше про це атмосферне явище, а також переглянути фото можна за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися