Погода вихідними не порадує жителів Харкова та області: до чого готуватися

На поверхні ґрунту та місцями у повітрі очікуються заморозки

Вихідними у Харкові та області очікуються дощі та зниження температури. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського регіонального центру з гідрометеорології. 

У суботу, 7 жовтня, у Харкові та області очікується мінлива хмарність. Вночі без опадів, вдень синоптики прогнозують невеликий дощ. Температура повітря вночі становитиме 1 - 6° тепла, на поверхні ґрунту та місцями у повітрі заморозки 0 - 3°; вдень 13 - 18°.

У неділю, 8 жовтня, буде хмарно з проясненнями. Вночі невеликий дощ. Вдень дощ, місцями значний. Температура повітря протягом доби становитиме 10 - 15°.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові в жовтні ще триматимуться теплі дні, повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію синоптиків. За прогнозами Wisemeteo, друга частина осені у Харкові буде холоднішою щодо середньосезонного показника в цілому. Температурний режим другого місяця осені буде триматися в районі 9°C. Однак до кінця жовтня прогнозують похолодання до 5°C. Великої кількості опадів не передбачається.

Загалом в Україні погода зміниться на початку жовтня. Відчутно холодно стане на території нашої країни вже 4-5 жовтня. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко. Вона зазначила, що в цей час холод уже почне чітко відчуватися.

А у вересня у небі над Харковом виник паргелій — різновид атмосферного явища "гало". Це явище в народі називають "хибним сонцем". Це явище виникає досить часто, але не завжди має таку виражену яскравість, щоб добре було помітно на небі. Детальніше про це явище можна дізнатися за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися