Харків’ян та мешканців області попередили про небезпеку: прогноз не втішний

Харків’ян закликали по можливості залишатися вдома, а на вулиці бути вкрай обережними

Харківський регіональний центр з гідрометеорології опублікував попередження про небезпечні метеорологічні явища по Харківщині на 26 листопада, інформують "Коментарі. Харків".

Вночі та вранці 26 листопада по місту та області очікуються значні опади (сніг, мокрий сніг, дощ); ожеледь, налипання мокрого снігу, хуртовини. На дорогах ожеледиця (I рівень небезпечності, жовтий).

27 листопада   Хмарна погода.

Опади (дощ з переходом у сніг, мокрий сніг).

Хуртовини, снігові замети.

На дорогах ожеледиця, сніговий накат.

Вітер південно-східний, 15 - 20 м/с.

Температура повітря протягом доби від 4° морозу до 1° тепла.

28 листопада   Хмарно з проясненнями.

Вночі місцями невеликий сніг. Вдень без істотних опадів.

На дорогах ожеледиця.

Вітер південний, 7 - 12 м/с, вночі місцями пориви 15 - 20 м/с.

Температура повітря: вночі 3 - 8° морозу, вдень 1 - 6° морозу.

Поліція Харківщини попереджає: погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць, а також до падіння дерев, пошкоджень ліній електропередач та покрівель.

"Шановні водії, дотримуватись швидкісного режиму та дистанції, не створюйте аварійних ситуацій. При наближенні до пішохідних переходів знижуйте швидкість. Будьте особливо уважними за кермом та неухильно дотримуватися правил дорожнього руху! Нагадуємо пішоходам про недопущення порушень правил безпеки на дорозі, особливо під час переходу проїжджої частини", – зазначили у поліції.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Куди звертатися харків’янам, якщо зникло світло (корисні контакти)

Власністю АТ "Харківобленерго" є кабельні і повітряні електромережі, які ідуть лише до ввідного щитка будинків. Електромережі всередині обслуговує управитель – комунальне чи інше підприємство, а також ОСББ.

Проводка в квартирі чи приватному домоволодінні – відповідальність власника житла, а вуличне освітлення – сфера компетенції місцевих комунальників. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ "Харківобленерго".

Таким чином, якщо немає світла тільки у вашій оселі, і автомати/запобіжники в порядку, вам потрібно звернутися до приватного електрика або спеціалізованої організації, які знайдуть причину знеструмлення та вирішать проблему.

У разі відсутності електрики на сходовій клітці або у вашому багатоквартирному будинку, телефонуйте до комунальних служб або зверніться до голови ОСББ. Якщо без електроенергії одразу кілька будинків, тоді повідомити про це або дізнатися причину знеструмлення ви можете в АТ "Харківобленерго". Для цього є декілька способів – дивіться за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися