Формування ОТГ на Харківщині: нардеп Світлична закликала уряд не порушувати Конституцію (ДОКУМЕНТ)

Народний депутат Юлія Світлична стала на захист ошуканих людей

Сьогодні, 23 квітня, народний депутат України Юлія Світлична звернулася до Уряду з вимогою не порушувати Конституцію та принципи добровільності і прозорості при формуванні ОТГ. Про це нардеп повідомила на своїй сторінці в Facebook, передають "Коментарі. Харків".

Там же Юлія Світлична виклала і текст звернення до прем’єр-міністра України.

Йдеться про формування ОТГ на Харківщині. Зокрема, у Первомайському районі. Там, цей процес відбувся всупереч офіційно оформленим рішенням. Думку людей проігнорували та порушили принцип добровільного об'єднання громад. Про це народному депутату під час зустрічі повідомили мешканці і голови сільських рад району. Там про рішення дізналися з інтеренту. При цьому все вийшло зовсім не так, як обіцяли.

Юлія Світлична впевнена, людей обдурили, про добровільність об'єднання, прозорість і відкритість просто забули, а рішення 7 місцевих рад про об'єднання в одну ОТГ проігнорували. Нардеп вирішила, що поки Кабінет міністрів і обласна державна адміністрація "шукатимуть крайніх", людей треба захистити.

"Завтра у Прем’єра спитаю особисто, чому так виходить, що ігнорується думка людей? Також звернусь до Генерального прокурора та Уповноваженого з прав людини щодо необхідності їх втручання у дану ситуацію", - написала нардеп.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що в Харківській області формування ОТГ відбулося всупереч офіційно оформленим рішенням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися