Світлична вважає, що Трудовий кодекс потребує доопрацювання

Трудове законодавство потрібно міняти, проте застосовуючи європейський підхід, вважає Юлія Світлична

Депутат Харківської обласної ради Світлична Юлія вважає, що новий Трудовий кодекс, запропонований Кабміном, необхідно доопрацювати. Про це вона написала на сторінці в Facebook.

На думку Юлії Світличної, трудове законодавство потрібно міняти, але при цьому необхідно прагнути до встановлення справедливого балансу інтересів роботодавців і соціальної захищеності працівників. За її словами, необхідний "європейський підхід", а не "механічне "спрощення" процедури".

"Питання складне, завжди і скрізь болюче... Вимагає професійного підходу, виваженості рішень, серйозної дискусії з бізнесом, інвесторами, профспілками і в цілому з суспільством", - написала Юлія Світлична.


Відзначимо, що в Трудовому кодексі, запропонованому уряді, передбачені зміни для працюючих одиноких матерів та людей, які проходять випробувальний термін. Крім того, розглядається варіант відмови від фіксації робочих графіків.

Окрім цього у проекті закону "Про працю" є пропозиція надати право звільняти працівника за власною ініціативою і практично без явних підстав. Правда, роботодавець повинен попередити працівника про звільнення у встановлені терміни (від 15 до 90 діб, в залежності від того, скільки часу працює співробітник на цьому місці зайнятості). Законопроектом пропонується надати можливість роботодавцю звільнити працівника не чекаючи, за умови виплати компенсації.

Нагадаємо, як повідомляв раніше портал "Коментарі. Харків", Світлична показала, як сьогодні виглядає відновлена дорога, яка пов'язує Харківську і Луганську області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися