Поліція зловила нападників на агітаторів Шарія в Харківській області

Учасники конфлікту отримали повістки про виклик в якості свідків

Як повідомлялося, 1 лютого в Дергачах на Привокзальній площі група осіб почала словесну перепалку з агітаторами "Партії Шарія", після чого розкидали друковану продукцію і завалила партійний намет. У той же день 44-річний місцевий житель звернувся з повідомленням про подію в поліцію близько 11:10.

У відділі комунікації поліції в Харківській області зазначили, що акція тривала з 10:30 до 13:00, під час якої представники "Партії Шарія" роздавали перехожим брошури. До місця проведення заходу прибули сім осіб. Вони почали сперечатися, потім завалили намет і розкидали друковану продукцію.

У мережі з'явилося відео з місця інциденту. Зі слів автора ролика, в конфлікті брали участь представники "Правого сектору", "Дергачівської альтернативи" і депутат від партії "Самопоміч".


За даними правоохоронців, учасники конфлікту - місцеві жителі віком від 29 до 53 років. В даний час три людини дали показання про подію біля агітаційних наметів, інші - відмовилися. Всі семеро отримали повістки про виклик в якості свідків 3 лютого в Дергачівський відділ поліції.

У свою чергу, представники "Партії Шарія" опублікували на своїй офіційній сторінці в соцмережі Facebook звернення до поліції, вимагаючи притягти до відповідальності нападників на активістів партії в Дергачах.

За фактом події слідчі Дергачівського відділу поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за санкцією статті передбачає до 4 років позбавлення волі. До матеріалів кримінального провадження додані відеозаписи мобільного телефону одного з свідків і з камери відеоспостереження. Слідчі дії тривають.

Читайте також: Харків'янин стане губернатором Сумської області.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися