В одному із міст Харківщини не відбулася сесія міськради

На сесії Зміївської міської ради не вистачило депутатів

У Змієві на Харківщині, мер якого відсторонений від посади за підозрою в розкраданні бюджетних коштів, не змогли провести сесії мерії. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Зміївської міської ради.

"Пленарне засідання ХLІХ чергової сесії Зміївської міської ради 14 вересня не відбулося. У сесійній залі не вистачило необхідної кількості депутатів для проведення сесії. Кворум не зібрався.", - зазначили у соцмережах Зміївської міськради.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про складення мандату депутатом Зміївської міської ради. 22 серпня на 47-й позачерговій сесії Зміївської міської ради депутати проголосували за рішення про дострокове припинення повноважень депутата Зміївської міської ради Марка Юркова. Заява від позафракційного депутата надійшла до міськради ще 27 липня. Нагадаємо, Марко Володимирович Юрков був обраний депутатом від Харківської регіональної організації політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ". Позаяк діяльність цієї політичної сили заборонена судом ще 20 червня 2022 року, міська територіальна виборча комісія не може визнання обраним депутатом Зміївської міської ради  наступного за черговістю кандидата в депутати у виборчому списку цієї політичної сили. Після складання повноважень Юрковим депутатів у Зміївській міській раді наразі 33. Сам Марко зараз знаходиться у війську.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про перейменування 60 об'єктів в Змієві на Харківщині. 22 серпня на 47-й позачерговій сесії Зміївської міської ради депутати більшістю голосів проголосували за впорядкування об’єктів топоніміки у відповідності до чинного законодавства України. Цьому передувала процедура громадського обговорення, а напередодні рішення про перейменування вулиць та провулків було ухвалене на засіданні виконавчого комітету ради. Відтак на виконання рішення сесії одній з центральних вулиць Змієва, названій на честь радянського космонавта Юрія Гагаріна, повернули її історичну назву — Лиманська. Єдина вулиця із запропонованого списку не змінила назви. Це — вулиця Комарова в селі Костянтівка. Згідно з колективним листом місцевих жителів, її не перейменували. Але тепер вона називається на честь Михайла Комарова — українського письменника, бібліографа, критика, фольклориста, перекладача і лексикографа.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися