В Змієві на Харківщині перейменували 60 об'єктів

Серед перейменованих об'єктів - вулиці та провулки Змієва та населених пунктів громади

22 серпня на 47-й позачерговій сесії Зміївської міської ради депутати більшістю голосів проголосували за впорядкування об’єктів топоніміки у відповідності до чинного законодавства України. Цьому передувала процедура громадського обговорення, а напередодні рішення про перейменування вулиць та провулків було ухвалене на засіданні виконавчого комітету ради.

Відтак на виконання рішення сесії одній з центральних вулиць Змієва, названій на честь радянського космонавта Юрія Гагаріна, повернули її історичну назву — Лиманська.

Єдина вулиця із запропонованого списку не змінила назви. Це — вулиця Комарова в селі Костянтівка. Згідно з колективним листом місцевих жителів, її не перейменували. Але тепер вона називається на честь Михайла Комарова — українського письменника, бібліографа, критика, фольклориста, перекладача і лексикографа.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про перейменування вулиць у Слобожанській громаді на Харківщині. У Слобожанській громаді на Харківщині перейменували усі вулиці, проте активісти організації "Деколонізація. Україна" незадоволені новими назвами топонімів – усі найменування несуть нейтральний характер. Жодного героя сучасної російсько-української війни у назвах вулиць не вшанували. "Когось чекають? Лише одна назва у одному з селищ на честь Захисників України. Жодного національного діяча, жодного героя сучасної війни". – написали в "Деколонізації. Україна".

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про перейменування трьох шкіл в Харківській області. У Слобожанській громаді Чугуївського району Харківської області розпочалися громадські обговорення щодо перейменування трьох навчальних закладів. Про це повідомляють в громаді. Пропонують перейменувати такі школи: Комунальний заклад "Шелудьківський ліцей імені Героя Радянського Союзу Юхима Єгоровича Кравцова" на комунальний заклад "Шелудьківський ліцей"; Комунальний заклад "Геніївська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів імені Героя Радянського Союзу Івана Івановича Протопопова" на комунальний заклад "Геніївська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів"; Комунальний заклад "Скрипаївська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів імені Героя Радянського Союзу Миколи Федоровича Паська" на комунальний заклад "Скрипаївська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися