Ігор Терехов розповів про корупцію в Харкові

У Харкові зекономили понад 50 мільйонів гривень

Харківський міський голова Ігор Терехов наголосив, що боротьба з корупцією потребує конкретних дій влади, а не розмов про те, як її подолати. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

На форумі “Стандарти прозорості та підзвітності у Харківській області” мер Харкова наголосив, що проведення антикорупційних заходів сприятиме залученню інвестицій для відбудови міста та суттєво пришвидшить вступ України в Європейський Союз. 

Очільник міста розповів, що на початку року у Харкові було створено Централізовану закупівельну організацію, яка проводить тендерні процедури для всіх харківський комунальних підприємств. 

“Завдяки її роботі ми вже зекономили понад 50 мільйонів гривень. Крім цього, підписали декларацію розбудови доброчесності з НАЗК і в рамках цієї співпраці ухвалили рішення знизити поріг проведення відкритих торгів до 50 тисяч для усіх підприємств міста і публікувати всі локальні кошториси. Це безпрецедентні кроки у напрямку подолання корупційних ризиків”, - підкреслив мер.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові оголосили кілька тендерів на закупівлю послуг, які надаватимуть у 2024 році. 

Так, планували закупити послуги з відлову тварин. Йдеться про здійснення вилову безпритульних домашніх тварин на території м. Харкова. За 850 послуг планують заплатити 5,6 млн грн. Відповідні послуги мають бути надані до 31 травня 2024 року. 

А скільки у Харкові витратять на прибирання вулиць та парків, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися