Харківська міськрада оскаржить рішення суду про допуск активістів на сесії

Раніше Окружний адміністративний суд скасував ряд норм Регламенту

У Харкові чиновники оскаржать рішення суду про вільний допуск громадян на сесії міськради. Про це повідомили в прес-службі мерії.

Нагадаємо, позивачі вимагали скасувати ряд норм Регламенту міської ради. Зокрема, активісти вважали незаконним положення про те, що громадяни зобов'язані повідомляти про свою присутність за 48 годин. Суд підтримав вимоги позивачів. Однак у мерії не згодні з цим рішенням і планують його оскаржити. Для цього у юристів міськради є 30 днів.

"Основна частина вимог задоволена. Виходячи за рамки адміністративного судочинства, суд замість перевірки законності перевірив доцільність положень регламенту міськради. Вважаємо це втручанням судової влади в компетенцію органів місцевого самоврядування. Наприклад, судовим рішенням головуючий позбавлений повноважень, які на нього покладені законом, в тому числі можливості оголосити перерву або закрити засідання у випадку виникнення безладу. Рішенням суду створені умови для масових заворушень у сесійній залі", - відзначили в міськраді.

Раніше портал "Коментарі. Харків" повідомляв, що харків'янам розносять фальшиві судові повістки.



Джерело: https://www.city.kharkov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися