"У Харкові не хочуть підтримувати підприємців в умовах карантину", - Черняк

Кандидат в мери Харкова стурбований актуальними проблемами дрібного і середнього бізнесу

У Харкові відсутня підтримка підприємців в умовах епідемії коронавірусу. Про це заявив кандидат в мери Харкова, заступник голови правління ГО "Харківський антикорупційний центр" Ігор Черняк.

"Дрібний і середній бізнес, який в нормальному суспільстві є основою розвитку економіки, у нас - харчовою базою чиновників і ко!", - зазначив Черняк.

Так, сьогодні відбулася чергова сесія Харківської міськради. У ході засідання, Черняк підняв питання підтримки малого бізнесу, однак конкретної позиції від місцевого голови з цього приводу так і не було почуто.

"Є закони, які приймає Верховна Рада. Є орендодавці, які йдуть на зустріч своїм орендарям. А є місто, який лупить з людей три шкури, ще й нараховує зверху пеню. Каса працює тільки на прийом", - заявив кандидат в мери.

Варто зазначити, що Київ, Запоріжжя, Луцьк, Тернопіль, Чернігів - ці та багато інших міст подумали про проблеми бізнесу. І, на думку Черняка, це логічно. Адже якщо бізнес сьогодні загнеться, то нікому буде платити податки завтра, люди залишаться без роботи.

"Однак у Харкова своя логіка: кожна крихта в долоньку, у сенсі - у кешеню. З таким підходом ми далеко не зайдемо! І багато хто може просто загнутися", - обурився Ігор Черняк.

Примітно, що проблеми малого й середнього бізнесу є особливо актуальними на тлі можливої довгої червоної зони і відновлення жорстких обмежень.

Черняк підсумував: "Не дивлячись на те, що замість обговорення багатьох гострих питань на сесії міський голова вправлявся в міжособистісній риториці, думаю, що питання зрушаться з мертвої точки! Адже ми продовжимо працювати! На благо міста і всіх харків'ян, а не тільки обраних і успішних!".

Нагадаємо, Ігор Черняк йде на місцеві вибори за підтримки народного депутата Юлії Світличної. На думку політологів, саме під брендом Світличної почнеться консолідація умовно патріотичного табору.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися