"Підтримка бізнесу та створення умов для інвестицій", - Черняк пояснив, чим має піклуватися влада у Харкові

За простотою ведення малого бізнесу серед українських міст Харків посів 10-е місце

Кандидат в мери Харкова Ігор Черняк занепокоєний майбутнім нашого міста та його жителів. Так, на своїй сторінці у Facebook депутат поділився інформацією стосовно ситуації з малим бізнесом у Харкові.

Так, Черняк опублікував рейтинг видання Forbes, згідно з яким Харків посів 10-е місце за простотою ведення малого бізнесу, отримавши 595 балів з 1000.

"Цей рейтинг було складено на підставі 10 критеріїв, серед яких, зокрема: прозорість міської влади, ділова активність, регіональний Doing Business, міграційна привабливість", - підкреслив Черняк. 

Кандидата в мери обурило те, що всі міста, чий економічний потенціал співмірний із нашим опинилися вище за Харків: Київ - на 4 місці, Дніпро - на 7, Одеса - на 9.

"Звичайно, можна продовжувати відчувати гордість за статус "першої столиці", милуватися парками чи скверами та навіть водити танки навколо дивовижного фонтану з танцюючими мавпами. Можна розвісити багато бордів, щоб констатувати, що Харків - це східний форпост промисловості, яка ось-ось відродиться і стане на ноги! Можна так само казати, що ці рейтинги нічого не вирішують. Проте, саме це впливає на робочі місця і зарплати", - зауважив Ігор Черняк.

Депутат також зазначив, що саме через нехтування міською владою своїми обов'язками, середня зарплата у Харкові залишає бажати кращого. 

"Успішними мають бути перш за все харків‘яни, а не лавки, чиновники чи гіпототами у зоопарку. Саме тому, підтримка бізнесу та реальне створення умов для інвестицій - це те, про що ми будемо казати і за що ми будемо боротися!", - заявив Черняк.

Нагадаємо, заступник голови правління ГО "Харківський антикорупційний центр" Ігор Черняк йде на місцеві вибори за підтримки народного депутата Юлії Світличної. На думку політологів, саме під брендом Світличної почнеться консолідація умовно патріотичного табору.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися