У Харківській міськраді з'явився головуючий

Міські депутати змінили регламент засідань

Харківські депутати VII скликання 2 грудня змінили регламент сесій і ввели нову посаду головуючого. Зміни підтримали під час останнього засідання старого ради народних обранців.

Зміни до регламенту підтримали 53 депутати, 7 проголосували "проти", ще 3 утрималися.

Раніше передбачалося, що депутати будуть обирати голову в разі, якщо на узгодженні кандидатура секретаря міськради. Якщо кандидатури секретаря немає, то депутати б вибирали тимчасову президію з 3-5 осіб.

Перший віцемер Харкова Ігоря Терехова стверджує, що зміна регламенту не суперечить закону про місцеве самоврядування. Хто стане головуючим заступник міського голови не говорить.

"Наша юридична експертиза каже, що ми діємо за законом ... У законі про місцеве самоврядування передбачається можливість створення і президії, і головуючого, і все це залежить від того, який регламент буде прийнятий депутатським корпусом", - заявляв перед сесією Терехов.

Посаду вирішили ввести через відсутність Геннадія Кернеса, який з середини вересня проходить лікування в німецькій клініці "Шаріте". Там новообраний мер бореться з наслідками від COVID-19.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, на сесії Харківської міськради VII скликання депутати прийняли проєкт бюджету Харківської міської територіальної громади на 2021. "За" проголосували 55 депутатів з 67 присутніх, "проти" - 1 депутат, 8 утрималися.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися