На сесії Харківської міськради таємним голосуванням обрали нового секретаря (фото)

Перемогла та кандидатура, яку пропонував Геннадій Кернес у своєму недавньому листі до мерії

Сьогодні, 9 грудня, на першій сесії новообраних депутатів VIII скликання Харківської міськради секретарем став Ігор Терехов. Про це повідомляє Суспільне.

Медіа повідомляє, що подання на посаду до міськради надіслав Геннадій Кернес електронним листом.

Голосували 75 депутатів, причому таємно. "За" проголосували 73 депутати. "Проти" - 1. "Утримався" - 1.

Ігор Терехов сів на своє нове місце в президії та сказав слова подяки депутатам. Пріоритетними напрямками роботи він назвав систему охорони здоров'я та житлово-комунальне господарство.

Під час виступу Терехов говорив по-російськи, сесію вів на українському.

Довідка "Коментарів": в Харківській міській раді 84 депутати. За результатами виборів, 34 місця належать депутатам "Блоку Кернеса - Успішний Харків", 19 - "Опозиційна Платформа - За Життя", по 9 місць у "Європейська солідарність" і "Слуга народу", 7 - "Партія Шарія", 6 - "Блок Світличної "Разом!".

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, глава Харківської ТВК відкривала першу сесію нових депутатів VIII скликання міської ради, 9 грудня. Вона заявила, що відповідно до законодавства, голова повинен приймати присягу особисто, тільки якщо він його вибрали на цю посаду вперше. А так, Кернес вже приймав присягу 24 листопада 2010 року. "У зв'язку з цим він отримує повноваження міського голови з цього моменту", - заявила Мозгова.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися