"Геннадій Кернес вже приймав присягу харківського міського голови": меру дали повноваження заочно

Голова міської ТВК заявила, що мера зареєстрували відповідно до результатів виборів

Новообраний Харківський міський голова Геннадій Кернес без присяги прийняв повноваження. Про це заявила голова Харківської міської територіальної виборчої комісії Ольга Мозгова, пише ряд ЗМІ.

Глава Харківської ТВК відкривала першу сесію нових депутатів VIII скликання міської ради, 9 грудня. Вона заявила, що відповідно до законодавства, голова повинен приймати присягу особисто, тільки якщо він його вибрали на цю посаду вперше. А так, Кернес вже приймав присягу 24 листопада 2010 року.

"У зв'язку з цим він отримує повноваження міського голови з цього моменту", - заявила Мозгова.

Нагадаємо, У команді Геннадія Кернеса заявили, що мер Харкова не буде присутній на засіданні Харківської міської ради, яке йде сьогодні, 9 грудня. Про це повідомив директор департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю міськради Юрій Сидоренко. "Швидше за все, його не буде ось на цьому засіданні міської ради. Він не встигне. Звичайно, йому вже набагато краще, ніж було. І, думаю, має право сказати, що чекаємо повернення найближчим часом. Ми ж чекали засідання в районі 20- го числа, але його призначили на більш ранній термін. Тому, шансів на присутність на першому засіданні фактично 0%", - розповів Сидоренко.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, мер Харкова Геннадій Кернес повинен повернутися в місто до 20 грудня. Про це говорив син мера Данило Привалов. "Ми плануємо, що батько повернеться до Харкова до 20 грудня. У мене немає ні краплі сумнівів в цьому. У нас є ще майже місяць на підготовку, багато часу. Лікарі дозволили йому їхати. Поки немає ніяких передумов до того, що цього не відбудеться ", - розповів Привалов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися