Стало відомо скільки буде отримувати мер Харкова під час своєї нової каденції

Геннадію Кернесу також затвердили щомісячну премію і матеріальну допомогу на лікування

Під час першої сесії Харківської міськради депутатів VIII скликання Геннадію Кернесу на третю його каденцію мером затвердили зарплату. Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Новообраний мер крім офіційної платні буде ще отримувати надбавки за ранг, вислугу і секретність.

Крім того, йому додадуть 5% за науковий ступінь. Також нові депутати вирішили затвердити Кернесу особливу доплату за "виконання особливо важливої роботи". Її розмір дорівнює цілої зарплати з перерахованими надбавками.

Також Харківський міський голова має право на матеріальну допомогу. Ці гроші видаються для вирішення соціально побутових питань та на оздоровлення під час відпустки. Розмір цієї виплати також дорівнює зарплаті градоначальника. Кернес ще затвердили щомісячну премію в розмірі 175%.

Директора Департаменту бюджету і фінансів Тетяна Таукешева заявила, що за другий ранг меру покладається ще щомісячна доплата в 800 гривень, за вислугу - 20% від окладу.

67 депутатів проголосували "за", 12 - утрималися.

Видання Newsroom пише, що у 2019 році на посаді мера Геннадій Кернес щомісяця отримував трохи понад 96 тисяч гривень. За щорічною декларацією, зарплата за основним місцем роботи склала 1,152 мільйона гривень. Ще 18,9 мільйона градоначальник отримав як дивіденди від Компанії з управління активами "Фінекс-капітал". Готівкою у топ посадовця зберігалося 64 мільйони гривень, а на банківських рахунках у нього було понад 17 мільйонів гривень, а також 16 тисяч доларів (449 510 грн). Лікування в Німеччині у 2019 році йому обійшлося в понад 1,8 мільйона гривень.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харкові досі не з'явився новообраний мер міста Геннадій Кернес. Політичний експерт Олександр Савченко розповів, що при такому положенні справ міському голові потрібно буде брати лікарняний, а поки всім буде правити його секретар.

"Оскільки вибори відбулися, і диспозиція склалася обиратимуть цього самого секретаря. І тільки після цього нам стане зрозуміло, яким є насправді стан справ зі здоров'ям Кернеса. Втім, він може піти на лікарняний, - каже Савченко. - Це дозволить виграти декілька місяців, за які його команду підготує зміну - впізнаваного харківського гравця. При цьому треба розуміти, що навіть в орбіті Кернеса одні дуже бояться його відходу, інші - дуже цього хочуть. Не виключаю, що нас очікує серйозна перебудова харківських еліт ".




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися