Депутати Харківської облради отримали повноваження і без обговорення обрали голову (фото, відео)

У складі нового VIII скликання 120 осіб

У Харкові розпочалася сесія обласної ради. Про це повідомляють ЗМІ.

120 депутатів Харківської обласної ради забрали свої мандати. До складу VIII скликання увійшли 86 чоловіків і 34 жінки, передає Суспільне .

Результати виборів до Харківської облради розповіла голова облвиборчкому Валерія Копоруліну. Вона каже, що наймолодшим депутатом облради став Павло Столбовий, старшої - Олена Гречаніна.

На цей час депутати Харківської облради восьмого скликання підтримали лічильну комісію на виборах голови обласної ради. До її складу увійшли Панов Віталій, Ігор Горішний, Людмила Гасан, Світлана Ротач від фракції партії "Блок Кернеса – Успішний Харків", Бочарнікова Олена та Артур Северінов від "Опозиційної платформи – За життя", Руслан Дейнеко від "Слуги народу", Наталя Плотнік від "Блоку Світличної "Разом!", Катерина Курашова від "Європейської солідарності". Про це повідомляє Depo.Харків.

На посаду голови облради депутати висунули єдину кандидатуру - представника партії "Слуга народу" Артура Товмасян. Його в залі депутату не обговорювали. Голосування було таємним. Товмасян переміг. Telegram-канал "ВЕХА" опублікував підсумки.


"Результати голосування по Товмасяну: За - 73; Проти - 15. Зі 120 депутатів в голосуванні взяли участь 90 осіб, два бюлетені порахували недійсними. Атрур Товмасян - глава Облради ", - пише канал.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харкові досі не з'явився новообраний мер міста Геннадій Кернес. Політичний експерт Олександр Савченко розповів, що при такому положенні справ міському голові потрібно буде брати лікарняний, а поки всім буде правити його секретар.

"Оскільки вибори відбулися, і диспозиція склалася обиратимуть цього самого секретаря. І тільки після цього нам стане зрозуміло, яким є насправді стан справ зі здоров'ям Кернеса. Втім, він може піти на лікарняний, - каже Савченко. - Це дозволить виграти декілька місяців, за які його команду підготує зміну - впізнаваного харківського гравця. При цьому треба розуміти, що навіть в орбіті Кернеса одні дуже бояться його відходу, інші - дуже цього хочуть. Не виключаю, що нас очікує серйозна перебудова харківських еліт ".




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися