"Блок Кернеса" і "Слуга народу" можуть об'єднатися в коаліцію

Сергій Чернов вважає, що нові депутати повинні захищати бізнес і підприємства, а також представляти інтереси області перед центральною владою

Колишній глава Харківської облради Сергій Чернов розповів про свій відхід з поста і підтримки нового кандидата Артура Товмасян, а також пояснив ЗМІ чому об'єднуються "Блок Кернеса - Успішний Харків" і "Слуга народу".

Чернов очолював орган місцевого самоврядування 12 років.

"Ви знаєте, нічого в житті не буває вічного і до всього треба ставитися з розумінням. Я думаю, що як депутат чимало зроблю для Харківської області. Є потенціал, є знання, є життєвий досвід", - заявив Чернов.

Також ексглава облради зазначив, що в Харківській області немає "монобільшості". Крім того, потрібно шукати компроміс, додав Чернов і так пояснив свою підтримку нового глави Харківської облради Артура Товмасян.

"Політична сила, у якої було б" монобільшість", висунула свою кандидатуру і могла б самостійно провести її на керівний пост. Але такої більшості немає і потрібно було знайти компроміс. Це мистецтво в політиці та кожен повинен був щось поступитися. Був знайдений формат співпраці фракцій "Успішний Харків" і "Слуги народу". Я думаю, до цього об'єднання приєднаються депутати з різних фракцій", - сказав Чернов.

Ексглава облради резюмував, що нове скликання повинен відстоювати "харківську позицію" - захищати бізнес і підприємства, а також представляти інтереси області перед центральною владою. В кінці цього року завершаться 20 програм розвитку, тому новим обранцям потрібно буде прийняти нові та розв'язати питання з бюджетом.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, 120 депутатів Харківської обласної ради забрали свої мандати. До складу VIII скликання увійшли 86 чоловіків і 34 жінки. На посаду голови облради депутати висунули єдину кандидатуру - представника партії "Слуга народу" Артура Товмасян. Його в залі депутату не обговорювали. Голосування було таємним. Товмасян переміг. "Результати голосування по Товмасяну: За - 73; Проти - 15. Зі 120 депутатів в голосуванні взяли участь 90 осіб, два бюлетені порахували недійсними. Атрур Товмасян - глава Облради ", - пише канал.





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися