"Шкільні автобуси та зуби" - облрада розробляє зміни до бюджету Харківщини

Якщо депутатам вдасться погодити витрати та доходи вже існуючого бюджету області, то громади отримають шкільні автобуси, а лікарні - додаткове фінансування

На профільній комісії з питань бюджету Харківської обласної ради розглядали необхідні зміни, які доцільно було б внести в бюджет області на цей рік. Про це повідомили у прес-службі держустанови.
Голова комісії Людмила Немикіна стверджує, що перш ніж затвердити відповідне рішення, необхідно забезпечити збалансованість доходів та розходів, які заплановані у вже наявному документі.
Основну частину нового розподілу витрат планують виділити на медицину та освіту. У департаменті науки та освіти сподіваються, що громади області отримають нові шкільні автобуси.
"Понад 33 млн грн  цільових коштів спрямовуємо на придбання шкільних автобусів, у тому числі обладнаних місцями для дітей з особливими освітніми потребами. Для того, щоб визначити для яких закладів та у які громади необхідно придбати новий транспорт, було складено рейтинг за низкою критеріїв. Так, ми формували перелік, враховуючи завантаженість вже наявних автобусів, тобто кількість дітей на одне пасажирське місце. Також брали до уваги можливості співфінансування громад. На кошти субвенції плануємо придбати 21 автобус для підвозу школярів", - зазначила директорка департаменту Анжеліка Крутова.
Також планується надати додаткове фінансування медичним установам, які не отримали фінансові пакети від Національної служби здоров'я України. У департаменті охорони здоров'я стверджують, що 6,3 млн гривень заплановано на забезпечення зарплат працівникам "Обласної стоматологічної поліклініки".
Ще 3 млн гривень планують виділити на облаштування пологового відділення у Зміївській центральній районній лікарні, яка обслуговує мешканців Слобожанської та Зміївської громад.
Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Лозівської ЦРЛ немає коштів на ремонт акушерсько-гінекологічного відділення. В облраді з цього питання планували звернутися до Міністерства охорони здоров'я, аби гроші виділили з кредитної програми Європейського інвестиційного банку.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися