ЗМІ: Терехов обміняв КП "Підземне місто" на голоси від ОПЗЖ у міськраді

У ЗМІ заявили, що Спаського перекинула до Харкова група "газовиків"

Частина фракції ОПЗЖ на чолі із заступником голови фракції Андрієм Спаським нібито отримала контроль над комунальним підприємством "Підземне місто". Це, очевидно, може бути вдячністю від Терехова за голоси від ОПЗЖ у міськраді. Про це повідомили у виданні "Голос.юа", посилаючись на власне джерело.

За інформацією видання, на останній сесії Харківської міської ради, яка відбулася 21 квітня, більшість скандальних і сумнівних рішень нібито спільними зусиллями прийняли дві фракції: "Блок Кернеса - Успішний Харків", яку очолює в.о. мера Ігор Терехов, і більшість фракції ОПЗЖ на чолі з Андрієм Спаським. У виданні "Голос.юа" вважають, що Терехов домовився з депутатами від ОПЗЖ нібито, щоб забезпечити інтереси своїх київських покровителів.

"Міськрада під керівництвом Терехова "по-швидкому" виділила чергові земельні ділянки для компанії "Інвестор", яку пов'язують із сім'єю міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, і для мережі медичних центрів "ОН клінік", бенефіціаром якої є колишня дружина Ігоря Терехова.

Крім того, міськрада вкотре виділила з міського бюджету сотні мільйонів гривень на будівництво зоопарку, на погашення боргів комунальних підприємств, на капітальне будівництво далеко не найважливіших об'єктів у місті", - пише видання.

Підприємство "Підземне місто" створили ще у 2013 році з метою "забезпечити ефективне використання підземних переходів на території міста. На баланс КП передали усі підземні переходи в місті (а їх більше 50-ти), а також понад 700 муніципальних кіосків у цих переходах. Таким чином КП має ефективно здавати в оренду рекламні площі у переходах, кіоски та приносити дохід від оренди до міського бюджету.

За 2019 рік, йдеться у статті, КП "Підземне місто" отримало 154 тисячі гривень прибутку, тобто КП щомісяця заробляло за здачу в оренду сотень кіосків і величезних рекламних площ менше ніж 13 тисяч гривень.

Як таке підприємство може бути настільки неефективним, натякнули у "Харківському антикорупційному центрі". За інформацією антикорупціонерів, офіційно КП здає кіоски в оренду по 5 тисяч гривень за місяць, а реально на сайті ОLХ ціна на оренду цих же кіосків доходить до 20 тисяч гривень. Нещодавно у КП з'явився новий керівник - депутат Харківськоїї районної ради від ОПЗЖ Станіслав Лебедєв, який до обрання в райраду два роки взагалі офіційно значився безробітним.

Раніше "Коментарі" розповіли, що дострокові вибори харківського міського голови перенесли на 31 жовтня 2021 року. Політолог Кирило Молчанов, коментуючи результати соціологічного опитування, заявив, що причиною перенесення стала беззастережна симпатія харків'ян до колишнього мера міста Михайла Добкіна.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися