Не можна у харків'ян відбирати ними улюблених героїв, - Михайло Добкін

Добкін вважає, що харків'яни знедолені в гуманітарному плані

Ексглава Харкова Михайло Добкін вважає, що в Україні важливий не тільки економічний підйом, але і гуманітарний. Відповідну заяву він зробив в ефірі програми "Велика п'ятниця" на телеканалі Украіна24.


За словами Добкіна, повноцінного задоволення і щастя у своїй власній країні люди не будуть відчувати до тих пір, поки в окремих регіонах люди не перестануть бути знедоленими в гуманітарному плані.

"У тому плані, що у них відбирають їх право на свою пам'ять, на свою ментальність, на свою культуру, на свою історію, на свою думку. Це я і про горезвісну мову кажу, і про історичну пам'ять, і про ставлення до тих героям, які сьогодні важливі й улюблені в Харкові", - зазначив політик.

Крім цього Михайло здивувався, коли президент Володимир Зеленський в інтерв'ю сказав, що харків'яни самі повинні вирішувати буде у них в місті проспект імені Жукова або Григоренка. Добкін вважає зазначену заяву президента відмінною можливістю.

"Для мене це відмінний маркер, за яким потрібно заткнути рота всім цим В'ятрович, і таким же, як він, яких дуже багато, які розповідають людям на тих територіях, де ніколи не були, що їм робити, як їм робити, кого їм любити, кого їм цінувати. Тому я дуже хочу, щоб разом з економічним підйомом у нас стався гуманітарний підйом, щоб харків'яни не відчували себе в гуманітарній окупації ", - підсумував кандидат в мери Харкова.

Нагадаємо, раніше Михайло Добкін заявив, що нинішня міська влада Харкова разом з облдержадміністрацією не змогли та не захотіли відстояти позицію щодо збереження статусу російської мови як регіональної.



Євген

25 червня 2021, 21:46

краще недобитку Дупкіну заткнути його пельку його ж печінкою!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися