Досі так і не зрозуміло, через що, де і як помер Кернес - експерт

До того, як помер Кернес, занадто багато питань, на які немає відповідей — експерт

Політичний експерт Світлана Кушнір заявила, що поки неможливо точно сказати, від чого і коли помер Геннадій Кернес. Про це вона написала у своєму матеріалі "Переділ влади у Харкові: чому ми досі не знаємо всієї правди про смерть Геннадія Кернеса?".

Світлана заявляє, що в офіційній версії смерті Кернеса нібито дуже багато нестикувань. Політологиню бентежить те, що влада нібито не може чітко сказати, де і як Кернес захворів. Вона зазначає, що навколо Геннадія завжди було дуже багато лікарів і як вони "проґавили" момент не зовсім зрозуміло. Версія бізнесмена і друга Кернеса Павла Фукса, що його заразила покоївка, на думку експерта, виглядає сумнівно.

Потім, за словами Кушнір, була інформація, що у Кернеса не коронавірус взагалі, а він з 7 вересня лежить у міській лікарні №17 з обширним інсультом і стоїть питання про його госпіталізацію в Ізраїль. Далі Кернеса раптом літаком відправляють в клініку Шаріте (Берлін, ФРН) і вже нібито звідти через Ігоря Терехова (який на той момент був на посаді першого заступника міського голови) він нібито погоджує сумнівні списки кандидатів свого партійного проєкту "Успішний Харків".

"Експерти в Харкові дуже здивувалися переліку персон, які раптом спливли в списку партії "Блок Кернеса — Успішний Харків", і підозрювали, що Кернес ніколи б не погодив цих людей. Саме тоді виникли підозри, що Ігор Терехов видав те, що йому треба, а не те, що планував Гена, оскільки знав, що Кернес із "Шаріте" вже не повернеться", - написала Світлана.

Крім цього, Кушнір вважає дивним, що про смерть Кернеса повідомив першим саме Фукс. Її це збентежило, оскільки лікарі "Шаріте" про смерть повідомляють спочатку саме родичам (на момент смерті з Кернесом були дружина і син). Правда, зазначений аргумент Світлани тут здається як мінімум дивним, оскільки сім'я Кернеса пережила втрату і писати щось у соцмережах, напевно, останнє, що їх хвилювало.

"Так де ж помер Кернес — у лікарняній палаті або де...? Чому саме Павло Фукс був єдиною контактною особою Кернеса із зовнішнім світом? Чи правда, що за два тижні до раптової смерті, Геннадій Кернес таки міг усвідомлено запропонувати кандидатуру Ігоря Терехова на посаду секретаря? Та чому ці питання не виникли у наших українських правоохоронців, а ось німецькі щось запідозрили недобре і стали вести незалежне розслідування?" - написала експерт.

Нагадаємо, Федеральна прокуратура Німеччини вивчає обставини госпіталізації Кернеса і ці матеріали незабаром передадуть до Генпрокуратури України. Серед різних експертів і блогерів зараз ходять чутки, що однією з основних версій кримінального провадження щодо обставин смерті Кернеса має стати розслідування по ст. 115 ККУ (вбивство).

"Напередодні виборів мера Харкова зараз зняти ці всі домисли можна тільки одним — публікацією звіту з результатами слідства і висновками Федеральної прокуратури ФРН, які нададуть українській стороні. От не стверджую, але нібито ці результати вже є в ОП ще з травня цього року, і про них знають, але чомусь ховають під сукном. Навіщо? Щоб тримати на гачку Ігоря Терехова? та й питання по Фуксу ж теж не знято — чим він займався з вересня по грудень 2020 року у Берліні, чи не "облаштуванням" правдоподібної версії?" - підсумувала експерт.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися